Vincenzo Montella prefaţează derby-ul Inter – AC Milan

Antrenorul celor de la AC Milan, Vincenzo Montella, a discutat despre situaţia echipei sale înainte de meciul derby cu Inter, care va avea loc duminică

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
11 octombrie 2017
Vincenzo Montella, antrenor AC Milan
Vincenzo Montella, antrenor AC Milan

„Eu simt încrederea conducerii, a clubului şi sunt liniştit, deoarece practic această meserie cu pasiune. Ştiu însă că trebuie să am rezultate şi să duc mai departe un proiect care trebuie să fie în creştere. Derby-ul vine pentru noi într-un moment oportun şi sunt foarte încrezător, deoarece am văzut multe lucruri pozitive inclusiv în ultimul meci, la care cu siguranţă am fi meritat mai mult.” – antrenorul celor de la AC Milan, Vincenzo Montella, analizează în acest fel apropiata confruntare cu marea rivală locală, Inter, programată a se disputa duminică seara, pe stadionul Giuseppe Meazza.

„Drumul pe care am început este cel corect, dar trebuie să există răbdare, înţelegere şi puţin mai multă linişte. Împotriva lui Inter va fi ca întotdeauna un meci special, în care va conta dăruirea, inteligenţa şi prospeţimea fizică.” – a adăugat tehnicianul italian, în cadrul unui interviu acordat pentru Sky Sport – „După numeroase schimbări, precum au avut loc la noi în această vară, este nevoie şi de o doză de şansă. Până astăzi putem spune că norocul nu a fost deloc de partea noastră, aşadar sperăm ca situaţia să se mai schimbe puţin. Însă procesul de schimbare şi creştere a echipei implică inevitabil momente mai bune şi mai puţin bune. Derby-ul poate reprezenta un moment de cotitură pentu noi.” – a continuat fostul antrenor al celor de la Fiorentina şi Sampdoria.

Întrebat dacă această echipa a lui AC Milan are capacitatea de a obţine o clasare care să îi permită participarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League, Vincenzo Montella a răspuns: „Eu cred că avem potenţialul pentru a îndeplini acest obiectiv, trebuie să avem şi determinarea şi luciditatea pentru a ajunge acolo.”

Fostul patron al celor de la AC Milan, Silvio Berlusconi, a criticat dur situaţia actuală a clubului rossonero şi campania de transferuri efectuată în această vară, alături de unele decizii ale lui Vincenzo Montella, precum numirea în calitate de căpitan a lui Leonardo Bonucci, adus la începutul sezonului de la Juventus: „Berlusconi poate să spună ceea ce vrea. Din partea mea va exista întotdeauna disponibilitatea în a asculta pe toată lumea, dar eu sunt antrenorul şi deciziile finale îmi aparţin doar mie. Îmi place să ascult şi să primesc sfaturi. Cele primite din partea lui Berlusconi anul trecut nu mi-au plăcut deloc, însă pe altele le-am păstrat şi le-am pus în practică.” – a explicat tehnicianul italian.

O veste bună pentru Vincenzo Montella este faptul că îl va avea la dispoziţie pe atacantul croat Nikola Kalinic, după cum a confirmat Stefano Mazzoni, unul dintre medicii clubului rossonero: „Situaţia lui Kalinic s-a îmbunătăţit treptat, iar acum este monitorizat atent după fiecare antrenament. Suntem optimişti în ceea ce priveşte disponibilitatea sa de joc la meciul cu Inter.” – a explicat Stefano Mazzoni. Milan nu îl va avea însă la dispoziţie pe Luca Antonelli, din cauza unor probleme de natură musculară.