Vincenzo Montella răspunde criticilor după eşecul lui AC Milan cu Napoli

Antrenorul lui AC Milan, Vincenzo Montella, discută despre relaţia cu oficialii clubului milanez, după eşecul din Serie A suferit pe terenul lui Napoli

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
21 noiembrie 2017
Vincenzo Montella, AC Milan
Vincenzo Montella, AC Milan

Două înfrângeri în ultimele trei etape de campionat, doar locul al şaptelea în clasamentul Serie A, la 11 puncte distanţă de ultima poziţie care permite prezenţa în viitoarea ediţie de UEFA Champions League, nu poate reprezenta o performanţă satisfăcătoare pentru AC Milan, cu atât mai mult având în vedere investiţiile de la începitul stagiunii, care au creat numereoase aşteptări în rândul fanilor şi a conducerii. Antrenorul Vincenzo Montella a fost confirmat pe banca tehnică a grupării milaneze, în ciuda rezultatelor din sezonul precedent, însă ca urmare a situaţiei după primă parte a campionatului curent, poziţia tehnicianului italian a început să fie pusă în pericol, cu zvonuri insistente privind o posibilă demitere a sa, după un nou eşec în Serie A, înregistrat pe terenul celor de la Napoli, cu scorul de 2-1:

„Cine este deasupra mea trebuie să mă evalueze, sub semnul respectului şi al echilibrului, iar cu Mirabelli (Massimiliano Mirabelli, directorul sportiv al celor de la AC Milan) există un raport de respect care s-a creat de-a lungul timpului.” – asigură Vincenzo Montella, în cadrul unui interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport.

„Apoi există analize de făcut, atât de o parte, cât şi de cealaltă. Dar există înţelegere asupra tuturor lucrurilor, iar la nivel personal am un raport foarte bun cu toată lumea. Am aflat din mass-media că Mirabelli a fost contrariat după înfrângerea de la Napoli, dar cine nu ar fi fost? Şi eu eram contrariat, deşi poate că uneori ascund acest lucru cu un zâmbet în plus, este modul meu de a nu pierde niciodată echilibru. Iar Mirabelli, la fel precum jucătorii, era nemulţumit, deşi trebuie să ţinem cont inclusiv de faptul că am pierdut în faţa unui adversar care a făcut 100 de puncte în ultimul campionat.” – a adăugat antrenorul formaţiei rossonero, care mai apoi a completat: „Devenim o echipă care cu fiecare zi ce trece îşi consolidează din ce în ce mai mult caracterul şi identitatea. Am trecut prin multe schimbări, unele contracte au fost agreate atât de vechea conducere, cât şi de cea nouă, dar suntem un Milan unit şi avem nevoie de toată lumea.”

În final Vincenzo Montella a fost rugat să comenteze şi posibilitatea de a prelua echipa naţională a Italiei, după ratarea calificării la Campionatul Mondial 2018 care a dus la demiterea selecţionerului Gian Piero Ventura, precum şi la îndepărtarea preşedintelui Federaţiei Italiene de Fotbal, Carlo Tavecchio: „Discuţia cu Lippi privind banca tehnică a echipei naţionale? Am discutat cu Marcello, dar a existat la finalul campionatului doar un schimb de păreri, doar atât şi nimic mai mult.” – a explicat tehnicianul italian, citat de Gazzetta dello Sport.