Premier League
West Brom
West Brom
04
Arsenal
Arsenal
Kieran Tierney 23
Bukayo Saka 28
Alexandre Lacazette 60
Alexandre Lacazette 64

West Brom – Arsenal 0-4. Cea mai clară victorie a sezonului o duce pe Arsenal la 6 puncte de top 4

Arsenal a câștigat convingător pe terenul lui West Brom, scor 4-0, după două goluri încântătoare în prima repriză și o dublă a lui Lacazette.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
03 ianuarie 2021

Un fotbal bun, chiar încântător în anumite momente, i-a adus lui Arsenal cea mai clară victorie a sezonului și o nouă treaptă urcată spre prima parte a clasamentului. În urmă cu doar 11 zile Sam Allardyce o vedea pe Arsenal contracanditată la retrogradare, însă seria de trei victorii consecutive înregistrate de Tunari în acest scurt interval îi propulsează la doar 6 puncte de top 4, iar jocul într-o constantă evoluție îi îndreptățește brusc să își propună obiective îndrăznețe.

Fostul atacant Ian Wright spusese că lui Arsenal i-a lipsit încrederea în prima parte a acestui sezon, iar jocuri precum cel cu West Brom sunt vaccinul perfect pentru un moral colectiv șubrezit. Încredere le ceruse și Arteta elevilor săi, iar aceștia au răspuns din nou afirmativ, ieșind pe teren deciși să tranșeze rapid soarta celor trei puncte și controlând autoritar meciul de la un capăt la altul, în prima repriză cu un fotbal ofensiv presărat cu momente de strălucire, în cea de a doua cu o atitudine mai calculată dar letali pe contraatac.

Bellerin (3), Saka (10) și Aubameyang (16) au semnat primele mari ocazii ale lui Arsenal, înainte ca Phillips să aibă singura situație a gazdelor în prima repriză (21) după ce centralul nu a semnalat un fault la centrul terenului. Golul care a deblocat tabela a fost o operă de artă a fundașului stânga Kieran Tierney, care l-a întors pe toate părțile pe Furlong în bandă, și-a creat spațiu de pătrundere în diagonală și a marcat cu un șut superb unul din cele mai frumoase goluri ale sezonului în Premier League. La fel de frumos a fost și golul doi, însă de această dată prin construcția colectivă a fazei, Bellerin, Smith-Rowe, Saka și Lacazette combinând din maxim două atingeri pentru reușita lui Saka (28).

Imediat după pauză gazdele au avut un gol anulat pentru ofsaid, însă orice speranță de revenire a lor în meci a fost năruită de contraatacurile tăioase ale Tunarilor, cu Lacazette în prim-plan. Francezul a iertat într-o primă fază după ce și-a închis unghiul driblându-l pe portarul Johnson, însă avea să marcheze de două ori într-un interval de doar patru minute, prima reușită având elemente bizare la o respingere a lui Ajayi în bara propriei porți. Într-un final lipsit de emoții Aubameyang a încercat în două rânduri să își treacă și el numele pe lista marcatorilor, iar gazdele au fost aproape de golul de onoare prin Austin.

Curiozități statistice ale meciului West Brom - Arsenal 0-4

  • 20 de pase au precedat golul de 1-0 marcat de Kieran Tierney. Sub conducerea lui Mikel Arteta, Arsenal a marcat mai multe goluri decât orice altă echipă în Premier League după secvențe de cel puțin 20 de pase.
  • Alexandre Lacazette a marcat cinci goluri în deplasare în Premier League 2020-2021, deja cea mai bună cifră într-un sezon de când se află la Arsenal.
  • Sam Allardyce nu a avut la niciun alt club un început mai slab de mandat decât la West Brom. Un singur punct din primele patru meciuri obținuse și la Crystal Palace, însă 13 goluri primite în acest interval reprezintă un record personal negativ.
West Brom - Arsenal 0-4, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul West Brom - Arsenal

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului West Brom - Arsenal 0-4

West Brom
Șuturi West Brom
  • Total: 7
  • Pe poartă: 3
38-62
Posesie (%)
  • West Brom
  • Arsenal
Arsenal
Șuturi Arsenal
  • Total: 21
  • Pe poartă: 12
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
7
21
Șuturi pe poartă
3
12
Șuturi pe lângă poartă
3
7
Șuturi blocate
1
2
Faulturi comise
7
4
Cornere
3
5
Ofsaiduri
3
2
Cartonașe galbene
1
2
Parade portar
8
3
Total pase
374
623
Pase completate
278
515
Acuratețe pase
74%
83%