17 şuturi, 1 gol: lipsa de eficienţă la finalizare pune presiune pe Jurgen Klopp

Jurgen Klopp analizează randamentul scăzut al lui Liverpool, care a pierdut alte două puncte, contra lui Newcastle, într-un nou meci cu multe ocazii de gol

Jurgen Klopp, Liverpool
2 octombrie 2017

Forma slabă a celor de la Liverpool a continuat şi în ultima etapă de campionat, iar oamenii lui Jurgen Klopp nu au reuşit decât un rezultat de egalitate, scor 1-1 pe St James’ Park împotriva nou promovatei Newcastle United. Rezultatul face ca Liverpool să ajungă la şapte puncte pierdute din ultimele 12, însă după cum s-a întâmplat de multe ori în acesată prima parte a stagiunii, echipa pregătită de Jurgen Klopp şi-a creat numeroase ocazii de a marca, fără a le concretiza pe tabelă, iar adversarul a profitat apoi la una dintre puţinele oportunităţi de a înscrie.

Liverpool a avut 17 şuturi la poarta lui Newcastle United, însă nu a putut concretiza decât unul singur, o splendidă execuţie a lui Philippe Coutinho din afara careului care părea să deschidă drumul către un succes aşteptat pe St James’ Park, contra formaţiei lui Rafael Benitez. A fost doar al cincilea gol marcat de Liverpool în patru meciuri, deşi “cormoranii” au adunat un total de 82 de şuturi spre poartă, excluzând execuţiile blocate. Doar 20 dintre acestea au ajuns însă pe spaţiul porţii şi doar cinci s-au transformat în gol, un randament care, colaborat cu lipsa de siguranţă a defensivei, a dus la multe puncte irosite de gruparea de pe Anfield în clasamentul Premier League.

La început de lună, Liverpool se vede aşadar nevoită să reflecteze asupra problemelor din luna precedentă. A existat un moment semnificativ în prima repriză a duelului cu Newcastle United care a ilustrat perfect situaţia nefericită traversată de oamenii lui Jurgen Klopp în această perioadă: oaspeţii nu au putut valorifica o triplă mare ocazie la aceeaşi fază, prima dată la reluarea în bară a lui Georginio Wijnaldum, apoi şutul lui Dejan Lovren respins de pe linia porţii şi continuarea fazei din partea Sadio Mane, care a trimis peste poartă. Mai multe situaţii de a marca la aceeşai fază decât Newcastle şi-a trecut în cont pe toată durata partidei, însă în final cele două echipe rămân fiecare cu un punct:

“Am jucat multe meciuri cu diferite echipe în viaţa mea în care am avut evoluţii slabe, dar am luat un punct. După meci, ai sentimentul că ai câştigat un punct, dar în acelaşi timp eşti conştient de fapt că există probleme şi că trebuie să joci mai bine data viitoare, altfel nu vei mai obţine acel punct. La noi situaţia este exact inversă.” – a explicat Jurgen Klopp, vizibil dezamăgit de rezultatul de egalitate înregistrat la Newcastle.

“Noi suntem echipa mai bună, ne creăm din nou mai multe ocazii, ajungem în situaţii promiţătoare, dar nu marcăm. Iar acest lucru este cu siguranţă o problemă, dar nu va rămâne aşa mereu. Ştiu, sunt în fotbal de suficient de multă vreme ca să ştiu că va veni o zi în care situaţia se va schimba şi vom marca mai mult de un gol, este foarte probabil.” – a adăugat Jurgen Klopp, încercând să rămână încrezător înainte de derby-ul cu Manchester United, care va avea loc pe stadionul Anfield peste două săptămâni, după pauza prilejuită de meciurile echipelor naţionale.