Acord Arsenal – Barcelona pentru Aleksandr Hleb

Barcelona va plati in schimbul lui Hleb cam aceeasi suma cu care Arsenal il adusese in urma cu trei ani de la Stuttgart.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
10 iulie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Scapati de motiunea de cenzura dar nu si de presiunea suporterilor, oficialii lui FC Barcelona si-au redirectionat atentia spre principalele tinte ale campaniei de transferuri si au reusit sa ajunga la un acord cu Arsenal Londra pentru mijlocasul bielorus Aleksandr Hleb.

Hleb va fi primul jucator din Belarus care va evolua pentru FC Barcelona si este asteptat in urmatoarele zile in capitala Catalunyei pentru a efectua testele medicale.

Desi cele doua cluburi nu au parafat inca intelegerea, ele au ajuns la un acord de principiu pentru trecerea lui Hleb pe Camp Nou pentru urmatoarele patru sezoane. Suma de transfer va fi de aproximativ 15 milioane de euro la care se vor adauga inca maxim 3 milioane in functie de performantele catalanilor in urmatorii ani.

Aleksandr Hleb este al doilea transfer realizat de FC Barcelona in aceasta vara pentru intarirea liniei mediane dupa aducerea lui Seydou Keita de la FC Sevilla. Bielorusul este un jucator de travaliu dar tehnic in acelasi timp si poate evolua si ca mijlocas lateral, atat pe partea dreapta cat si pe partea stanga. El a fost cumparat de Arsenal in 2005 de la Stuttgart pentru 11,2 milioane lire sterline (aproximativ 15 milioane de euro) si a marcat 10 goluri pentru Tunari in cele 130 de partide disputate.