Alexandre Lacazette, surprins de maniera de arbitraj din Premier League

Atacantul francez Alexandre Lacazette a discutat despre adaptarea la Premier League odată cu transferul său la Arsenal de la Lyon

Alexandre Lacazette, Arsenal
3 octombrie 2017

Atacantul francez al celor de la Arsenal, Alexandre Lacazette, a recunoscut că a fost surprins de maniera de arbitraj din Premier League, pe care a caracterizat-o ca uneori fiind “periculoasă”. Cel mai important jucător transferat de gruparea londoneză în această vară pare a se fi adaptat rapid în fotbalul englez, reuşind să înscrie patru goluri în patru apariţii pe stadionul Emirates, care i-au dus laude din partea fanilor lui Arsenal şi mai ales din partea managerului Arsene Wenger, datorită parteneriatului aflat în plină formare cu Alexis Sanchez.

Însă maniera intensă din punct de vedere fizic rămâne un motiv de preocupare pentru Alexandre Lacazette, deşi fostul atacant al celor de la Lyon recunoaşte că este datorita lui să se adapteze la natura şi trăsăturile specifice fotbalului englez: “Unele decizii ale arbitrilor încă mă surprind. Uneori cred că este puţin periculos. Dar apoi văd că nimeni altcineva nu este surprins, aşadar îmi spun că trebuie să fie vorba despre ceva normal.”

Adus în această vară de la Olympique Lyon în schimbul unei sume impresionante, de peste 55 de milioane de euro, Alexandre Lacazette a avut parte de un debut bun în tricoul lui Arsenal, deşi mutarea sa a ridicat iniţial unele semne de întrebare cu privire la capacitatea atacantului de a evidenţia un randament eficient şi în afara campionatului francez. Vârful în vârstă de 26 de ani a infirmat deja această perspectivă şi nu poate fi acuzat să se ascunde în spatele unei perioade de tranziţii între fotbalul francez şi cel din Premier League: “Nu m-am adaptat încă în totalitate, sunt încă lucruri care mă surprind, însă încerc să le înţeleg şi să le accept.” – a recunoscut Alexandre Lacazette – “M-am uitat la multe meciuri pentru a înţelege fotbalul englez. De asemenea mă uit la toate meciurile jucate de mine pentru Arsenal şi când observ ceva ce nu am făcut bine, încerc să învăţ pentru viitor, ceea ce sper că îmi va facilita progresul.” – a concluzionat atacantul francez al lui Arsenal.