Alexis Sanchez, doar două goluri şi două victorii împotriva lui Chelsea

Alexis Sanchez a obţinut doar 2 victorii din 12 meciuri jucate cu Chelsea, înainte de primul duel în tricoul lui Manchester United contra grupării londoneze

Alexis Sanchez, Manchester United
23 februarie 2018

Meci de gală pe Old Trafford în etapa a-28-a a campionatului Angliei, cu un duel între Chelsea şi Manchester United care dincolo de orgoliu şi prestigiu, va avea o importantă foarte mare în ceea ce priveşte situaţia din clasamentul Premier League şi lupta pentru poziţia secundă, maximum posibil pentru cele două formaţii, având în vedere parcursul aproape perfect reuşit de liderul şi foarte probabil viitoarea campioană a Angliei, Manchester City.

Bilanţul celor mai recente cinci partide directe de Premier League disputate pe arena lui Manchester United este unul perfect echilibrat, cu trei rezultate de egalitate şi câte o victorie pentru fiecare echipă. Confruntarea din turul campionatului, care a avut loc pe stadionul Stamford Bridge din capitala Angliei, s-a încheiat cu victoria la limită a grupării londoneze, scor 1-0, graţie unui gol marcat de atacantul spaniol Alvaro Morata la zece minute după startul reprizei a doua. Însă spre deosebire de meciul disputat la începutul lunii noiembrie, tehnicianul portughez Jose Mourinho va avea o importantă armă în plus pentru compartimentul ofensiv al “Diavolilor”. Transferul lui Alexis Sanchez de la Arsenal a completat o linie de atac formidabilă şi îi va oferi antrenorului portughez posibilitatea de a gestiona într-o manieră optimă un final de sezon care se anunţă foarte aglomerat pentru Manchester United.

Componentul echipei naţionale de fotbal a Republicii Chile contribuie prin determinare şi mai ales o calitate individuală tehnică de excepţie, însă Alexis Sanchez nu are totuşi un palmares foarte bun în ceea ce priveşte duelurile directe disputate contra celor de la Chelsea. Fostul atacant al lui Arsenal a reuşit să înscrie doar de două ori împotriva actualei campioane a Angliei şi a adunat doar două succes din 12 meciuri jucate cu formaţia londoneză. Totuşi, de fiecare dată când Alexis Sanchez a marcat contra lui Chelsea, echipa sa a câştigat, astfel că tehnicianul italian Antonio Conte foarte probabil va face tot posibilul pentru a limita iniţiativele ofensive ale talentatului atacant.