Amical inedit: Barcelona – Bunyodkor 1-1

FC Barcelona a remizat 1-1 cu campioana Uzbekistanului, Bunyodkor, intr-un joc scoala pe Miniestadi.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
9 ianuarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Joi seara, echipierii lui FC Barcelona au avut parte de un antrenament inedit pe Miniestadi, jucand o partida amicala pe durata a 90 de minute cu noua campioana a Uzbekistanului, Bunyodkor (fosta Kuruvchi), echipa care isi dorise in vara achizitionarea lui Samuel Eto’o. Meciul, care s-a incheiat cu scorul de 1-1, a fost un bun prilej pentru antrenorul Pep Guardiola sa incerce noi variante tactice dar si sa vada la treaba o parte din fostii sai elevi de la echipa a doua.

Tehnicianul Barcelonei a optat pentru un unsprezece de start experimentat, format din Jorquera, Alves, Caceres, Puyol, Sylvinho, Keita, Gudjohnsen, Xavi, Messi, Eto’o si Henry, dar pe durata meciului au mai intrat in teren Botia, Abraham, Gai, Victor Vazquez, Jeffren, Carcoles, Xavi Torres, Rueda si Fontas. Majoritatea absentilor (Pinto, Pique, Marquez, Toure Yaya, Iniesta si Bojan) s-au antrenat separat ca urmare a faptului ca jucasera marti seara contra lui Atletico Madrid in Copa del Rey, in timp ce Victor Sanchez si Abidal au acuzat diferite accidentari si sunt incerti pentru meciul de duminica de pe terenul Osasunei.

Golurile intalnirii cu Bunyodkor au fost marcate Puyol (minutul 19) si Djeparov (minutul 37). Rivaldo, fostul jucator al Barcelonei, nu a facut deplasarea in Catalunya alaturi de colegii sai.