Andreas Christensen şi-a prelungit contractul cu Chelsea până în 2022

Tânărul fundaş danez Andreas Christensen a semnat un nou acord cu campioana Angliei, Chelsea, valabil până la finalul sezonului 2021/2022

Andreas Christensen, Chelsea
10 ianuarie 2018

Chelsea a anunţat oficial prelungirea contractului tânărului jucător danez Andreas Christensen. Fundaşul în vârstă de 21 de ani a semnat un nou acord cu gruparea londoneză, valabil pe următorii patru ani şi jumătate, după cum a fost confirmat oficial prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul campioanei Angliei.

Andreas Christensen a fost astfel răsplătit pentru evoluţiile pozitive din actualul sezon, primul în care apărătorul danez a reuşit să ajungă la echipă mare a formaţiei de pe Stamford Bridge. Venit la Chelsea în 2012, la vârsta de 15 ani, Andreas Christensen are în faţa un viitor promiţător alături de campioana Angliei şi un contract valabil până la finalul stagiunii 2021/2022.

După experienţa din Germania, unde a disputat 62 de meciuri de campionat pentru Borussia Monchengladbach, talentatul jucător danez a fost adus înapoi de Chelsea, iar pe august 2017 Christensen a bifat prima sa apariţie în actualul sezon pentru campioana Angliei, fiind trimis pe teren după eliminarea căpitanului Gary Cahill, într-un meci de Premier League pierdut de Chelsea contra celor de la Burnley, cu scorul de 3–2. Tânărul fundaş a adunat până acum 22 de prezenţe de-a lungul stagiunii şi are mari şanse de a evolua ca titular în meciul pe care Chelsea în va disputa în această seară contra celor de la Arsenal pe Stamford Bridge, contând pentru manşa tur a semifinalelor din Cupa Ligii Angliei: “Mă simt extraordinar să am posibilitatea de a semna un nou contract şi sunt bucuros de faptul că viitorul meu este alături de Chelsea.” – a declarat Andreas Christensen, citat de site-ul oficial al grupării londoneze – “Am jucat multe meciuri, mă bucur de perioada aceasta şi de faptul că totul decurge în cel mai bun mod posibil pentru mine.”

Apărătorul crescut la centrul de juniori al lui Brøndby IF a făcut parte din echipa de tineret a lui Chelsea care în 2014 a câştigat atât FA Cup, cât şi Premier League. Evoluţiile sale în tricoul celor de la Borussia Monchengladbach au fost apoi impresionante, cu apariţii inclusiv în UEFA Champions League, unde a înfruntat adversari precum Manchester City şi Barcelona. Marina Granovskaia, care ocupă funcţia de director al clubului londonez, consideră că Andreas Christensen are mari şanse de a deveni un jucător extrem de important pentru Chelsea: “Acest contract reprezintă o recunoaştere a meritelor şi a evoluţiilor sale excelente din prima parte a sezonului. Andreas a demonstrat un potenţial imens şi o creştere constantă de la venirea lui în 2012, iar acum se bucură de beneficiile profesionalismului dovedit în toată această perioadă. După cele două sezoane petrecute de el în Germania am fost convinşi că este pregătit să facă parte din echipa noastră, iar el a ştiut să profite de această oportunitate. Suntem încântaţi de decizia sa de a continua cu Chelsea.” – a explicat Marina Granovskaia.