Antonio Conte analizează debutul lui Ross Barkley la Chelsea

Antrenorul lui Chelsea, Ross Barkley, a discutat despre debutul lui Ross Barkley şi eliminarea din Cupa Ligii Angliei, la capătul eşecului cu Arsenal

Ross Barkley, Chelsea
25 ianuarie 2018

Pentru Chelsea lucrurile au început într-o manieră pozitivă în meciul cu Arsenal disputat pe Emirates Stadium, contând pentru manşa retur din semifinalele Cupei Ligii Angliei: Eden Hazard deschidea rapid scorul şi se părea că echipa pregătită de Antonio Conte are prima şansă la calificarea în finala cu Manchester City. Totuşi, situaţia s-a schimbat în decurs de doar câteva minute: autogolul lui Antonio Rudiger a restabilit egalitatea pe tabelă, pentru ca apoi accidentarea lui Willian să îl oblige pe tehnicianul italian să îl introducă pe teren pe Ross Barkley, aflat astfel la debutul în tricoul londonezilor.

Pentru Ross Barkley a fost de altfel prima apariţie a sezonului, după o gravă accidentare musculară din cauza căreia nu a putut evolua în turul de campionat, înainte de a fi transferat de Chelsea de la Everton. Debutul mijlocaşului englez nu a fost unul ideal, iar Antonio Conte a explicat la finalul meciului faptul că jucătorul nu era pregătit în totalitate să intre pe teren, însă indisponibilităţile cauzate de accidentări l-au determinat să apeleze la această soluţie: “Când există o accidentare suferită de unul dintre cei mai buni jucători, nu este uşor, mai ales când pe bancă îl aveam doar pe Ross Barkley. Am fost puţin forţat să îl trimit pe teren. Este un jucător foarte bun şi va deveni un om important pentru Chelsea, dar mai are nevoie de puţin timp pentru a se obişnui să joace la Chelsea şi pentru a înţelege ideea noastră despre fotbal.” – a precizat fostul antrenor al celor de la Juventus, citat de presa britanică.

Chelsea s-a impus într-un singur meci din ultimele şase disputate în toate competiţiile, fără a include succesul la penalty-uri obţinut recent în faţa lui Norwich City, contând pentru FA Cup. Rugat să analizeze eşecul suferit cu Arsenal, Antonio Conte a explicat: “Da, dezamăgirea este mare, deoarece atunci când ajungi în acest punct îţi doreşti să mergi în finala competiţiei. Noi am avut un traseu bun până acum, ne-am prezentat aici cu o dorinţă foarte mare de a obţine calificarea în finala de pe Wembley. Am început meciul bine, am marcat, dar apoi am primit acel gol dintr-o deviere şi cu siguranţă am avut ghinion la ambele goluri primite. A fost un joc echilibrat în cea mai mare parte a timpului, contra lui Arsenal poţi oricând să pierzi, însă de această dată cred ca ei au fost puţin norocoşi având în vedere circumstanţele ambelor goluri. Dar în acelaşi timp este corect să recunoaştem meritele celor de la Arsenal pentru această performanţă. Pentru a fi sincer, sunt foarte mulţumit de determinarea şi atitudinea jucătorilor mei. Au dat 120% pentru a ajunge în finală, dar este păcat deoarece când vezi că maşina ta merge cu 200 km/h dar nu ajungi la destinaţia finală, este dezamăgitor. Însă acesta este fotbalul, iar de mâine trebuie să muncim din nou şi să mergem mai departe.” – a concluzionat tehnicianul italian al lui Chelsea, la finalul partidei de pe Emirates Stadium.

Eliminată din Cupa Ligii Angliei, Chelsea se concentrează acum pe cealaltă cupă internă, FA Cup, urmând a înfrunta pe Newcastle United, într-un meci programat a se disputa duminică, pe Stamford Bridge. Aflată pe locul al treilea în clasamentul Premier League, Chelsea va reveni apoi în campionat pentru duelul cu Bournemouth, de asemenea pe teren propriu.