Antonio Conte, nemulţumit de programarea meciurilor din Premier League

Antrenorul lui Chelsea, Antonio Conte, a discutat despre necesitatea de a modifica modalitatea în care meciurile din Premier League sunt programate

Antonio Conte, Chelsea
22 noiembrie 2017

Antrenorul celor de la Chelsea, Antonio Conte, consideră că maniera în care se stabileşte caldendarul competiţional din Premier League ar trebui să ţină mai mult cont de participarea cluburilor în cupele europene, pentru ca echipele din Anglia să poată avea succes inclusiv la nivelul UEFA Champions League. Chelsea a câştigat competiţia în 2012 şi este cea mai recentă echipă din Premier League care a reuşit să ajungă în finala competiţiei, iar acum va încerca să îşi asigure un loc în fazele eliminatorii printr-o victorie în duelul din această seară, care va avea loc în Baku, Azerbaidjan, contra celor de la Qarabag.

Totuşi, o mare parte din atenţia campioanei Angliei se îndreaptă deja către meciul de sâmbătă, când Chelsea se va deplasa pe stadionul Anfield, pentru confruntarea cu Liverpool, o partidă în care gruparea londonză nu îşi mai permite să facă niciun pas greşit ţinând cont de faptul că se află deja la nouă puncte distanţă de liderul Manchester City în clasamentul Premier League, după 12 etape disputate până în prezent:

“Dacă mă întrebaţi dacă suntem pregătiţi să prindem pe Manchester City, vă răspund că cine stabileşte programul meciurilor din campionat trebuie să schimbe câte ceva. Cred că aceasta ar fi cea mai bună direcţie pe care ar putea să o ia fotbalul englez. Mă refer la toate echipele care evoluează în Champions League, nu doar la Chelsea. Pentru o lungă perioadă de timp nicio formaţie din Premier League nu a mai disputat o finală de Champions League. De ce se întâmplă lucrul acesta? Echipele sunt foarte puternice, oricare din ele ar putea să ajungă până în finala competiţiei. Nu îmi place să găsesc scuze sau alibiuri, dar aceasta este realitatea. Uneori cred că este corect să se acorde mai mult respect pentru munca noastră.” – a explicat Antonio Conte, citat de presa britanică înainte de duelul contra celor de la Qarabag.

Nemulţumitea tehnicianului italian nu este una nouă, ci a fost exprimată în repetate rânduri inclusiv de Jose Mourinho, încă din perioada în care portughezul se afla pe banca tehnică a lui Chelsea. Campioana Angliei va fi nevoită să revină din Azerbaidjan la Londra joi dimineaţă în jurul orei 4 (distanţa dintre Londra şi Baku este de aproximativ 4000 de km), urmând astfel a avea doar două zile la dispoziţie pentru a se recupera după meciul din UEFA Champions League şi a pregăti importanta partidă cu Liverpool, care va fi esenţială în ceea ce priveşte parcursul din Premier League. Formaţia antrenată de Jurgen Klopp a evoluat marţi seară în Spania, contra celor de la Sevilla, şi va avea astfel o zi în plus pentru a se odihni în vederea confruntării de pe stadionul Anfield.

La sfârşitul lunii septembrie, Chelsea a reuşit să învingă pe Atletico Madrid în UEFA Champions League, dar apoi a fost învinsă în campionat de Manchester City, care la nivelul competiţiei europene evoluase cu o zi înainte de gruparea londoneză, ceea ce a făcut ca Antonio Conte să îşi exprime încă din acel moment nemulţumirea pentru modalitatea în care partidele din Premier League sunt programate: “Sunt puţin surprins, deoarece este a doua oară când se întâmplă în acest sezon.” – a concluzionat tehnicianul italian al campioanei Angliei.