Arrigo Sacchi, împotriva utilizării tehnologiei video în fotbal

Arrigo Sacchi a discutat despre folosirea tehnologiei în fotbal, situaţia lui AC Milan şi a echipei naţionale a Italiei, precum şi demiterea lui Ancelotti

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
5 octombrie 2017
Arrigo Sacchi, fostul antrenor al lui AC Milan
Arrigo Sacchi, fostul antrenor al lui AC Milan

Arrigo Sacchi, fostul selecţioner al echipei naţionale a Italiei şi fostul antrenor al celor de la AC Milan (alături de care a câştigat titlul în sezonul 1987–88, respectiv două trofee în competiţia denumită pe atunci Cupa Campionilor Europeni), a discutat despre utilitatea sistemului VAR (video assistant referee) şi a introducerii tehnologiei video în Serie A, precum şi despre parcursul fostei sale echipe, AC Milan. Prezent la Firenze cu ocazia Festivalului Fotbalului, Arrigo Sacchi a explicat:

„În ceea ce priveşte sistemul VAR, unii sunt de acord cu el, alţii sunt împotriva lui. Tehnologia video există în Italia deoarece noi nu recunoaştem meritele, aceasta este problema. Dacă o echipă merită un rezultat de egalitate şi îl obţine printr-o greşeală de arbitraj, atunci ar trebui să fie acceptat. Însă nu se întâmplă aşa. Fotbalul reprezintă oglinda vieţii, aşadar la bine şi la rău, fotbalul întruchipează tot ceea ce se întâmplă în fiecare zi. Dar sunt echipe la care mândria valorează mai mult decât recunoaşterea meritului.” – a declarat fostul antrenor italian.

Rugat să comenteze situaţia dificilă a celor de la AC Milan şi dacă anticipează că fanii grupării rossonero vor trebui să mai aştepte multă vreme pentru a trăi din nou emoţiile şi bucuriile unor performanţe de cel mai înalt nivel, Arrigo Sacchi a adăugat: „În primul rând Milan trebuie să caute cu insistenţă aceste momente. La ce anume mă refer? La faptul că dacă joci prost şi câştigi, nu trebuie să te mulţumeşti cu atât. Dacă te mulţumeşti să joci slab şi să câştigi, atunci nu vei progresa niciodată. Italia este o ţară care nu reuşeşte să progreseze din acest punct de vedere. Fabio Capello a spus un lucru interesant: că am redescoperit postul de libero. Există echipe care se apără bine, dar să distrugi jocul nu este un lucru care se învaţă, în schimb a construi jocul da.” – a declarat fostul tehnician al celor de la AC Milan.

O părere despre echipa naţională a Italiei şi perspectivele calificării la Campionatul Mondial 2018 din Rusia: „Trebuie să fim optimişti, privesc la echipa lui Ventura cu optimism, mai mult de atât nu pot să adaug”. Iar în final un scurt comentariu asupra demiterii lui Carlo Ancelotti de la Bayern Munchen: „Mi-a părut foarte rău, însă nu doar pentru Carlo, care este un prieten pentru mine, o persoană pe care o apreciez foarte mult, însă mi-a părut rău şi pentru Bayern. S-a comportat precum un club oricare.” – a concluzionat Arrigo Sacchi.