Arsenal speră ca Alexis Sanchez şi Mesut Ozil să continue pe Emirates

Stan Kroenke, acţionarul majoritar al lui Arsenal, speră ca Alexis Sanchez şi Mesut Ozil să rămână la clubul de pe Emirates

Mesut Ozil, Alexis Sanchez (Arsenal)
26 octombrie 2017

Arsenal nu a renunţat încă la ideea de a-i convinge pe Alexis Sanchez şi Mesut Ozil să rămână la echipa londoneză şi în stagiunile viitoare, după cum a confirmat însuşi Stan Kroenke, acţionarul majoritar al clubului de pe Emirates. Actualul contract al celor doi jucători este valabil doar până la finalul sezonului 2017/2018, iar antrenorul francez al “Tunarilor”, Arsene Wenger, a lăsat de înţeles că ia în considerare posibilitatea de a-i ceda în cursul perioadei de transferuri din ianuarie, pentru a valorifica astfel ultima oportunitate de a obţine o sumă de bani în schimbul lor şi a nu-i pierde astfel liberi de contract la finalul stagiunii.

Însă Stan Kroenke a precizat faptul că Alexis Sanchez şi Mesut Ozil sunt genul de fotbalişti de top pe care Arsenal îşi propune să îi convingă să rămână la club pentru a construi o echipă capabilă de a se lupta cu orice adversar din Europa: “Ne dorim să atragem jucătorii de top şi de asemenea să ne menţinem jucătorii de top. Iar aceşti băieţi [Sanchez şi Ozil] sunt jucători de top.” – a explicat Stan Kroenke, citat de presa britanică – “I-am observat în meciul de duminică (victoria, scor 5-2, înregistrată pe terenul celor de la Everton) şi arătau foarte bine în culoarea negru, cu nuanţa de roşu. Arătau foarte bine în tricoul nostru, au jucat foarte bine şi ne-ar face o foarte mare plăcere să continue alături de noi.” – a adăugat acţionarul majoritar al lui Arsenal.

“Însă este nevoie de două părţi pentru a se ajunge la un acord. Noi vom continua să facem tot posibilul pentru a ne păstra jucătorii de top, precum şi pentru a aduce alţi oameni talentaţi, fără a trece cu vederea faptul că avem mulţi tineri extrem de valoroşi care vin din urmă. Sunt încrezător în ceea ce priveşte şansele lui Arsenal de a concura la cel mai înalt nivel. Dar de asemenea consider că ne putem îmbunătăţi şi sunt sigur că vom reuşi să facem acest lucru.” – a precizat Stan Kroenke.

Numele lui Alexis Sanchez a fost asociat cu un transfer la Manchester City, echipă antrenată de fostul său tehnician de la FC Barcelona, Pep Guardiola, însă mutarea nu s-a finalizat în cursul verii trecute. Deşi stagiunea anterioară nu a fost cea mai bună pentru Mesut Ozil, internaţionalul german reprezintă în continuare un obiectiv important pentru orice club care evoluează în UEFA Champions League. Totuşi, Stan Kroenke a lăsat de înţeles că Mesut Ozil şi Alexis Sanchez s-ar putea afla şi în situaţii mai incomode decât perspectivele prelungirii contractului cu gruparea de pe Emirates: “Londra este un oraş extraordinar, Arsenal este un club imens, cu o tradiţie foarte mare şi un antrenor extraordinar. Şi trebuie să observăm faptul că investim mult în jucători. Întotdeauna se vor găsi oameni care vor spune că alt club face un lucru sau altul, dar adevărul este că şi noi investim foarte mult.” – a concluzionat Stan Kroenke.