Arsene Wenger discută despre forma recentă a lui Alexandre Lacazette

Antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, a disutat despre forma lui Alexandre Lacazette, autor a unui singur gol în ultimele 13 meciuri

Alexandre Lacazette, Arsenal
12 februarie 2018

Antrenorul celor de la Arsenal, Arsene Wenger, a recunoscut faptul că Alexandre Lacazette nu traversează cea mai bună perioadă din punctul de vedere al realizărilor pe plan ofensiv, însă a precizat că are încredere în vârful francez şi este convins că acesta îşi va recăpăta forma obişnuită, după ce fosul atacant al lui Lyon a ratat două mari ocazii de gol în meciul pe care Arsenal l-a pierdut sâmbătă în faţa rivalilor de la Tottenham, cu scorul de 1-0.

Alexandre Lacazette a finalizat cu un şut peste poartă o excelentă centrare a lui Hector Bellerin, pentru ca pe final de partidă să fie foarte aproape de egalare după o pasă a lui Alex Iwobi şi o reluare dintr-o poziţie ideală, însă care a trecut pe lângă poarta apărată de Hugo Lloris. Nivelul de încredere al lui Alexandre Lacazette cu siguranţă nu este unul ridicat în această perioadă, o situaţie creată foarte probabil inclusiv de alegerea lui Arsenal de a-l transfera pe Pierre-Emerick Aubameyang în această iarnă, după cum a recunoscut însuşi Arsene Wenger, citat de presa britanică: “Poate că încrederea lui nu este una optimă, deoarece s-a regăsit în situaţia de a avea un competitor important. Dar este un atacant excepţional şi îşi va recăpăta forma prolifică. A mai trecut prin momente dificile, este normal. Este un jucător care munceşte foarte mult la antrenamente, lucrează foarte mult la finalizare şi îşi doreşte să devină din ce în ce mai bun. Nu a lovit balonul corect în acea situaţie? Se poate întâmpla, discutăm despre o fracţiune de secundă. Dar şi-a creat două mari ocazii, acest lucru reprezintă calitate în sine. Va marca goluri, deoarece este un golgheter, aceasta este meseria lui.” – a explicat Arsene Wenger.

Cu un singur gol marcat în ultimele 13 meciuri, Alexandre Lacazette va avea nevoie de un randament mult mai bun pentru a spera să poată face faţă concurenţei lui Pierre-Emerick Aubameyang. Iar prima oportunitate pentru atacantul francez va veni chiar în cursul săptămânii, când Arsenal va evolua pe terenul celor de la Östersunds FK, în prima manşă ale şaisprezecimilor de finală din UEFA Europa League, o competiţie în care fostul atacant al Borussiei Dortmund nu va avea drept de joc, astfel că Alexandre Lacazette va reprezenta principala soluţie pentru compartimentul ofensiv al tunarilor. Având în vedere situaţia dificilă la nivelul clasamentului Premier League, Arsenal va avea nevoie să facă tot posibilul pentru a câştiga trofeul UEFA Europa League şi a-şi asigura astfel participarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League.