Arsene Wenger discută despre situaţia contractuală la Arsenal

Antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, a discutat despre viitorul său şi situaţia contractului semnat la finalul stagiunii anterioare

Arsene Wenger, Arsenal
16 februarie 2018

Tehnicianul francez Arsene Wenger a negat speculaţiile referitoare la posibilitatea de a-şi încheia prematur contractul cu Arsenal, după un nou sezon mai degabă dezamăgitor pe Emirates Stadium. Viitorul experimentatului antrenor a fost incert până spre finalul stagiunii anterioare, când fosta sa înţelegere cu gruparea londoneză era aproape de a ajunge la capăt, însă în cele din urmă Arsene Wenger a semnat o prelungire a contractului valabilă pe doi ani.

Totuşi, Arsenal continuă să întâmpine dificultăţi în tentativa de a redeveni o echipă competitivă, în ciuda unor investiţii importante reprezentate de venirile unor jucători de top precum Alexandre Lacazette şi Pierre-Emerick Aubameyang. Aflată doar pe locul al şaselea în clasamentul Premier League şi eliminată deja din FA Cup, pentru Arsenal singura speranţă de a câştiga un trofeu în actuala stagiune este parcursul din UEFA Europa League sau Cupa Ligii Angliei, competiţie în care londonezii vor avea dificila sarcină de a înfrunta pe Manchester City în finală. Evoluţiile şi rezultatele lui Arsenal din acest sezon au dus la discuţii privind o posibilă plecare a lui Arsene Wenger, însă tehnicianul francez a confirmat că intenţionează să îşi respecte înţelegerea: “Întotdeauna mi-am respectat contractele.” – a declarat Arsene Wenger, în cadrul unui interviu acordat recent la microfonul beIN Sports.

“Aş vrea să vă reamintesc faptul că am refuzat de fiecare dată cele mai mari cluburi din lume pentru a-mi respecta contractul, aşadar acesta este lucrul pe care voi încerca să îl fac întotdeauna. Dincolo de asta, în meseria noastră trebuie să acceptăm faptul că viitorul este viitorul, însă în ceea ce mă priveşte viitorul reprezintă doar dorinţa de a câştiga următorul meci. Trebuie să evoluăm mai bine în fiecare meci de acum până la finalul stagiunii şi să demonstrăm o foarte mare dorinţă de victorie. Despre acest lucru este vorba în ceea ce ne priveşte. Dacă jucătorii care au venit au calităţile necesare pentru a oferi o contribuţie specială? Da, cu siguranţă. Însă la fel ca întotdeauna, este un lucru care trebuie demonstrat pe teren.” – a concluzionat Arsene Wenger, citat de beIN Sports.

Arsenal s-a impus într-o manieră facilă, scor 3-0 pe Jämtkraft Arena, împotriva celor de la Östersunds FK, într-o partidă contând pentru manşa tur a şaisprezecimilor de finală din UEFA Europa League, iar acum “Tunarii” vor avea la dispoziţie o săptămână pentru a se recupera în vederea unui retur care se anunţă o simplă formalitate, dar mai ales în vederea unui final de sezon extrem de aglomerat şi intens.