Arsene Wenger discută despre viitorul lui Mesut Ozil şi Alexis Sanchez la Arsenal

Antrenorul Arsene Wenger a explicat situaţia lui Mesut Ozil şi Alexis Sanchez, ambii jucători aflându-se în ultimul an de contract cu Arsenal

Alexis Sanchez, Arsene Wenger (Arsenal)
16 noiembrie 2017

Antrenorul francez al celor de la Arsenal, Arsene Wenger, a recunoscut recent că deşi pentru moment nu a fost luată nicio decizie cu privire la viitorul lui Mesut Ozil şi Alexis Sanchez, clubul de pe Emirates va fi obligat să ia în considerare posibilitatea cedării celor doi jucători odată cu deschiderea perioadei de transferuri din ianuarie, pentru a nu risca să îi piardă liberi de contract la finalul stagiunii 2017/2018.

Atât Mesut Ozil, cât şi Alexis Sanchez, sunt aproape de a intra în ultimele şaşe luni de contract, iar în cursul verii trecute au existat numeroase speculaţii referitoare la o posibilă plecare a lor încă înainte de debutul actualului sezon, deşi discuţiile nu au fost în cele din urmă materializate. Arsenal şi Arsene Wenger au acum la dispoziţie varianta în care îi poate păstra până la finalul stagiunii, însă cei doi jucători vor intra în curând în ultimele şase luni de contract, ceea ce înseamnă că vor avea dreptul de a purta discuţii oficiale cu alte cluburi şi chiar de a semna înţelegeri care vor fi valabile începând de la 1 iunie 2018.

Clubul de pe Emirates este astfel conştient de faptul că o sumă de bani încasată acum pe cei doi jucători ar ajuta la posibilitatea de a-i înlocui prin aducerea altor oameni de un nivel similar. Transferul lui Mesut Ozil de la Real Madrid a costat pe Arsenal peste 45 de milioane de euro în august 2013, când mijlocaşul ofensiv german a devenit cel mai scump jucător achiziţionat de “Tunari”, în timp ce venirea lui Alexis Sanchez de la Barcelona un an mai târziu a costat pe Arsenal alte aproximativ 40 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că pierderea lor în calitate de jucători liberi de contract la vară ar reprezenta o lovitură grea din punct de vedere financiar pentru gruparea londoneză.

Ofertele nu lipsesc, desigur, pentru jucători de acest nivel ridicat, cu Manchester City interesată în continuare de un eventual transfer al lui Alexis Sanchez încă din luna ianuarie, după tentativele eşuate dinainte de startul sezonului 2017/2018. Atletico Madrid şi Manchester United monitorizează atent situaţia lui Mesut Ozil şi ar putea înainte o ofertă oficială la începutul lui 2018. Intervievat la microfonul beIN Sport, după cum se întâmplă des de-a lungul pauzelor competiţionale pentru meciurile echipelor naţionale, tehnicianul francez Arsene Wenger a adăugat: “Nu a fost luată nicio decizie în acest sens. Dacă îi vom lăsa să plece în ianuarie? Va trebui să luăm în considerare acest lucru pentru că trebuie să analizăm cu exactitate poziţia în care ne aflăm la finalul lunii decembrie. Cu siguranţă vor fi multe lucruri de care trebuie să ţinem cont, precum situaţia din Premier League, ofertele primite, echipele din partea cărora primim respectivele oferte şi capacitatea de a găsi înlocuitori în luna ianuarie. Dacă ne gândim la maniera în care au evoluat până acum, cu siguranţă ar reprezenta o pierdere importantă pentru noi din punctul de vedere al calităţii aduse pe teren, să nu ne mai putem baza pe ei de la jumătatea sezonului. Va fi însă o perioadă interesantă, vom vedea ce se va întâmpla.” – a concluzionat antrenorul francez al celor de la Arsenal, citat de beIN Sport.