Arsene Wenger explică situaţia lui Alexis Sanchez şi diferenţele faţă de transferul lui Robin Van Persie

Arsene Wenger a confirmat faptul că Alexis Sanchez este aproape de a semna cu Manchester United, în timp ce Henrikh Mkhitaryan va ajunge la Arsenal

Alexis Sanchez, Arsene Wenger (Arsenal)
19 ianuarie 2018

Arsene Wenger consideră că fanii lui Arsenal nu vor fi la fel de dezamăgiţi ca urmare a plecării lui Alexis Sanchez precum au fost în momentul în care Robin Van Persie a fost cedat la Manchester United. Suporterii “Tunarilor” au fost extrem de nemulţumiţi când atacantul olandez s-a alăturat echipei lui Sir Alex Ferguson în 2012, într-o perioadă în care era considerat a fi unul dintre cei mai buni atacanţi din Premier League, iar situaţia s-a înrăutăţit în stagiunea următoare, când vârful olandez a contribuit decisiv la câştigarea titlului de către Manchester United.

Alexis Sanchez este acum foarte aproape de ajunge pe Old Trafford după ce a refuzat să îşi prelungească acordul cu gruparea londoneză, în timp ce Henrikh Mkhitaryan este aşteptat să facă trecerea în cealaltă direcţie, însă Arsene Wenger nu se aşteaptă ca reacţia fanilor să fie la fel de intensă: “Aş spune că suporterii noştri ştiu deja faptul că Sanchez nu îşi va prelungi contractul şi au acceptat acest lucru. Iar faptul că mutarea nu va fi doar într-un sens, ci va fi în ambele sensuri (prin venirea lui Mkhitaryan) face ca situaţia să nu fie la fel de nefericită, să fie mai puţin dezamăgitoare. Este adevărat faptul că pierdem un jucător, însă am putea de asemenea să câştigăm un jucător de top.” – a explicat tehnicianul francez.

Arsene Wenger a recunoscut că decizia de a-i permite lui Alexis Sanchez să se alăture unei contracandidate directe este una riscantă, deoarece jucătorul ar putea replica performanţele stabilite de Robin Van Persie alături de Manchester United în primul său an, însă antrenorul lui Arsenal nu a ascuns faptul că plecarea atacantului olandez a fost mai dureroasă decât alegerea făcută acum de Sanchez: “Noi l-am luat pe Van Persie când evolua la echipa a doua a celor de la Feyenoord şi am investit foarte mult în el în ceea ce priveşte munca depusă. Apoi, după ce aduci un jucător la nivelul cel mai ridicat, iar el alege să plece, cu siguranţă este o situaţie extrem de dureroasă. Eşti conştient că urmează să joace bine pentru noua echipă. Dar de asemenea nu trebuie să uităm că Man United avea deja o echipă foarte puternică la momentul respectiv şi au o echipă puternică şi acum. Aşadar el a fost cel care a făcut diferenţa? Nu ştiu, însă în mod cert Van Persie a fost un jucător extraordinar.” – a adăugat Arsene Wenger, citat de presa britanică.

Tehnicianul francez a confirmat în cursul zilei de joi faptul că schimbul Alexis Sanchez – Henrikh Mkhitaryan foarte probabil se va definitiva până sâmbătă, deşi ultimele informaţii din presa anunţau că Mkhitaryan a amânat momentan semnarea acordului ca urmare a unor preocupări legate de situaţia salarială. Arsene Wenger a explicat că necesitatea de a implica avocaţii face ca orice transfer să dureze mult mai mult: “În ziua de azi au loc negocierile, dar apoi este vorba mai mult despre o bătălie a avocaţilor. Deoarece fiecare punct este analizat şi evoluat în detaliu. Avocaţii trebuie să îşi merite banii, aşadar ceea ce înainte se rezolva printr-o strângere de mână acum durează mult mai mult.”

Afacerea Alexis Sanchez a creat perplexitate ca urmare a sumei imense de bani pe care Manchester United o va plăti jucătorului la semnătură, iar Arsene Wenger atrage atenţia că fotbaliştii vor alege din ce în ce mai mult să aştepte momentul expirării contractului pentru a putea încasa sume de bani ce ar fi fost destinate clubului pentru un eventual transfer. Întrebat dacă un jucător ar putea ajunge să primească un milion de lire pe săptămână, tehnicianul francez a replicat: “Câte săptămâni există într-un an? 52. Nu putem exclude nimic. Cine a fost primul jucător transferat pe suma de un milion de lire? Trevor Francis [în 1979]. Astăzi o astfel de sumă pare ridicolă.” – a concluzionat antrenorul lui Arsenal.