Arsene Wenger, încrezător în posibilitatea ca Mesut Ozil să continue cu Arsenal

Tehnicianul lui Arsenal, Arsene Wenger, a discutat despre viitorul internaţionalului german Mesut Ozil alături de clubul de pe Emirates

Mesut Ozil, Arsenal
19 decembrie 2017

Antrenorul francez al celor de la Arsenal, Arsene Wenger, a declarat faptul că Mesut Ozil este dispus să rămână la clubul de pe Emirates şi a precizat că internaţionalul german traversează o perioadă excelentă din punctul de vedere al formei şi al randamentului de pe teren. Mesut Ozil a marcat golul decisiv al meciului câştigat de Arsenal, scor 1-0 cu Newcastle United în ultima etapă de campionat, printr-o execuţie de excepţie, însă contractul mijlocaşului ofensiv în vârstă de 29 de ani va expira la vară, iar numele jucătorului a fost pus în strânsă legătură cu un posibil transfer la Manchester United, deşi Arsene Wenger a confirmat faptul că momentan nu există nicio ofertă oficială din partea clubului de pe Old Trafford.

La fel precum colegul său Alexis Sanchez, Mesut Ozil nu a ajuns încă la un acord pentru semnarea prelungirii contractului cu Arsenal, însă Arsene Wenger nu pare dispus să ia în considerare varianta cedării celor doi în ianuarie, deşi ambii ar putea pleca liberi de contract la finalul actualului sezon. Dacă Alexis Sanchez a fost aproape de un transfer la Manchester City înainte de startul stagiunii, tehnicianul francez al lui Arsenal este încrezător în posibilitatea ca Mesut Ozil să continue pe Emirates: “Eu cred că el îşi doreşte să rămână, nu trebuie convins să semneze un nou contract.” – a explicat Arsene Wenger, citat de Sky Sports – “Din punctul nostru de vedere, ne dorim ca toată lumea să rămână, cred că este destul de clar acest lucru. Dar în acest moment este dificil de anticipat ce se va întâmpla. Până la finalul sezonului ştim că va fi alături de noi, dar dincolo de asta nu vă pot spune nimic.” – a explicat tehnicianul francez al “Tunarilor”.

Golul marcat de Mesut Ozil în duelul cu Newcastle a reprezentat poate cel mai important moment al campionatului pentru un jucător care ale cărui evoluţii au divizat fanii lui Arsenal încă de la venirea acestuia de la Real Madrid în 2013. Însă Arsene Wenger consideră că internaţionalul german trece prin cea mai bună perioadă de la venirea lui în urmă cu patru ani: “Da, cu siguranţă.” – a replicat antrenorul francez, întrebat dacă Mesut Ozil se află în cea mai bună formă la Arsenal – “Cred că îşi asumă responsabilitatea şi este ceea ce ne dorim din partea lui. Este mai matur, conduce echipa foarte bine, are o calitate individuală de excepţie şi este întotdeauna capabil să inventeze ceva. Dar cred că cel mai important lucru este reprezentat de calitatea şi de contribuţia lui la nivelul jocului colectiv, dincolo de goluri. Nu te poţi aştepta să înscrie un astfel de gol precum cu Newcastle în fiecare săptămână, însă te poţi aştepta ca el să evolueze în acest fel de fiecare dată, ceea ce este mai important.” – a concluzionat Arsene Wenger la finalul victoriei cu Newcastle, graţie căreia Arsenal a urcat pe poziţia a cincea a clasamentului Premier League.