Arteta, după victoria cu Chelsea: „Arsenal este în lupta pentru titlu în Premier League”

Declarațiile lui Mikel Arteta la conferița de presă de la finlul meciului Chelsea - Arsenal 0-1, în urma căruia Tunarii au revenit pe primul loc în Premier League

Articol scris de - fan al echipei Real Madrid, dar cu o afinitate crescândă pentru Bayern după o perioadă din viață petrecută la Munchen.
6 noiembrie 2022
Mikel Arteta, manager Arsenal
Mikel Arteta, manager Arsenal

Rezervat în declarații în startul sezonului în ceea ce privește șansele la titlu ale lui Arsenal, antrenorul Mikel Arteta a recunoscut în sfârșit, după victoria cu Chelsea, că echipa sa este în cursă pentru câștigarea campionatului dar că nu poate fi favorită în fața lui Manchester City, „echipa cu cel mai bun manager și cel mai bun lot din lume”.

„Astăzi suntem în cursă, dar mâine mai vedem”, a declarat tehnicianul la conferința de presă de la finalul meciului de pe Stamford Bridge. „Uitați-vă la ultimii șase ani ai lui Manchester City. Cu cel mai bun antrenor și cea mai bună echipă din lume, au fost mereu la cel mai înalt nivel în fiecare competiție. Noi jucăm din ce în ce mai bine și avem rezultate foarte bune, dar este un campionat foarte lung și trebuie să avem mult respect pentru City”.

Rugat să compare acest meci cu cel de pe Old Trafford în care Arsenal a înregistrat unica înfrângere din actualul sezon de Premier League chiar dacă a dominat acea întâlnire, Arteta a răspuns: „Pentru noi este importantă disciplina necesară pentru a câștiga astfel de meciuri, să știi ce ai de făcut în fiecare moment fiindcă altfel ești pedepsit. Cred că ne-am învățat lecția, fiindcă [pe Old Trafford] am jucat foarte bine dar nu a fost suficient pentru a câștiga, ceea ce marile echipe știu să facă. Este fantastic să constatăm azi că am făcut încă un pas în direcția bună. Azi eram sub presiune pentru că pierduserăm locul 1 în clasament și, deși am pregătit meciul să venim aici pentru victorie, să o și reușești pe acest stadion nu este lucru ușor. Sunt foarte fericit că am reușit”.