La Liga
Atletico Madrid
Atletico Madrid
20
FC Barcelona
FC Barcelona
Thomas Lemar 23
Luis Suárez 44

Atletico – Barcelona 2-0. Cea mai clară victorie a madrilenilor din aprilie!

Atletico Madrid - Barcelona, scor 2-0. Cronica meciului care a produs a doua victorie consecutivă a lui Simeone pe teren propriu în fața Barçei.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
03 octombrie 2021
Thomas Lemar, după golul marcat în meciul Atletico - Barcelona 2-0
Thomas Lemar, după golul marcat în meciul Atletico - Barcelona 2-0

Joan Laporta spusese că nu se pune problema demiterii lui Ronald Koeman, însă situația financiară a clubului este singurul argument valid în favoarea salvării scaunului tehnicianului după ce Barcelona a continuat și pe Metropolitano pe aceeași linie ca în meciul de la Lisabona, cu o apărare schweitzer și o posesie sterilă care nu produce ocazii decât cu caracter anecdotic. Spre deosebire de meciul de Champions nu se poate spune despre Koeman că nu a încercat: a schimbat sistemul de joc și a încercat și o inovație prin trimiterea lui Gavi în atac, însă piesele nu par să se lege nicicum, iar Barcelona se afundă tot mai adânc, fără speranța că ar putea găsi scara pe care să urce din nou spre lumină.

Atletico avea rezultate bunicele în acest sezon fără să fi convins prin joc, însă la vizita Barcelonei a avut cel mai facil meci de la un 5-0 cu Eibar în luna aprilie! O fază șnur prin care a perforat apărarea catalană i-a adus deschiderea scorului, un contraatac favorizat de alte carențe defensive ale Barçei i-a adus un confort de 5 stele la pauză, iar apoi a trebuit doar să gestioneze în liniște timpul rămas, urmărind aproape pasiv cum echipa lui Koeman se chinuie fază după fază să ajungă în mod ordonat la poarta lui Oblak. 30% posesie a fost suficient în acest meci pentru o victorie cu 2-0, care putea fi și mai mare dacă oamenii din față nu ar fi tratat cu indolență câteva situații favorabile spre final.

Eric Garcia a dispărut din unsprezecele de start al Barcelonei fiindcă era greu de imaginat cum ar rezista în dueluri cu rapidul Joao Felix sau cu puternicul Luis Suarez, iar Koeman a revenit la 4-3-3, cu Pique și Araujo în centrul defensivei și cu Mingueza și Dest pe benzi, fără însă ca această formulă să îi aducă mai multă liniște decât precedentele. Un triunghi de pase Felix – Suarez – Lemar a făcut mat apărarea catalană în minutul 23, iar golul marcat de francez a dat o primă indicație în ceea ce privește destinația punctelor, în condițiile în care Barcelona nu câștigase de multă vreme un meci în care pornise de la 0-1.

Pentru catalani a existat la scurt timp o bună șansă de egalare la un voleu frumos al lui Coutinho din marginea careului, însă mingea a trecut la o palmă de bara porții lui Oblak și Barcelona a rămas fără șut pe poartă în prima repriză, așa cum se întâmplase în întregul meci de la Lisabona. În schimb Atletico a mai lovit o dată pe contraatac în finalul reprizei după ce Araujo a fost indecis și i-a oferit spațiu lui Felix să gestioneze cum vrea faza, mingea a mers spre Lemar și acesta i-a întors serviciul lui Suarez pentru golul de 2-0, prima dată după 26 de ani când Atletico a avut un avantaj atât de consistent în fața Barcelonei la capătul primelor 45 de minute.

Koeman a încercat să dea mai multă consistență compartimentului median prin înlocuirea lui Nico Gonzalez cu Sergi Roberto, iar Barcelona a produs în sfârșit o ocazie clară după exact o oră, nu din rafinament la construcție ci din șansa unei mingi recuperate în jumătatea adversă. Gavi (unul din remarcații partidei) s-a dus bine în față și l-a găsit impecabil pe Coutinho, dar șutul telefonat al acestuia a fost pradă ușoară pentru Oblak. Ansu Fati a fost singurul lucru serios pe care banca i l-a permis lui Koeman într-o ultimă parte a întâlnirii în care Riqui Puig și Lenglet (trimis în locul lui Dest ca fundaș stânga) au făcut act de prezență, în schimb Simeone a avut luxul unor schimbări mult mai sonore avându-i la dipoziție pe Griezmann și Angel Correa, însă fiecare dintre ei a greșit inexplicabil faze simple care puteau duce diferența de goluri mai sus.

Atletico – Barcelona s-a terminat 2-0, prima oară în mandatul lui Simeone când leagă victorii consecutive pe teren propriu în fața rivalei catalane și prima înfrângere a echipei lui Koeman într-o ediție de campionat care deja pare că durează de o eternitate.

Jucătorul meciului: Thomas Lemar, Atletico Madrid

Și-a câștigat un loc de titular în acest meci după o bună evoluție contra lui AC Milan și a confirmat rapid alegerea lui Cholo Simeone. A semnat prima ocazie a meciului, a marcat golul de 1-0, a oferit assistul la golul doi, iar combinațiile cu Joao Felix au turmentat apărarea Barcelonei.

Tensiune la FC Barcelona: discuție aprinsă între Pique și Busquets după primul gol

Camerele video au surprins o discuție tensionată între Pique și Busquets, doi dintre căpitanii echipei, după golul de 1-0 al lui Atletico Madrid. Din gesticulările celor doi s-a putut lesne deduce că subiectul era găsirea vinovatului pentru scăparea lui Lemar din marcaj.

Revelația meciului: Gavi, FC Barcelona

Nu și-a pierdut capul deși a primit un cartonaș galben în minutul 20 și a fost de departe omul numărul unu al Barcelonei, deși are doar 17 ani. Atent, ambițios, vizionar, a avut o evoluție matură care justifică recenta sa convocare la naționala Spaniei după doar 6 meciuri disputate la prima echipă a Barçei. A creat cea mai mare ocazie a echipei oferind o pasă pe care Coutinho ar fi trebuit să o fructifice, dar a fost schimbat în minutul 75 cu Riqui Puig.Atletico Madrid a avut avantaj de mai mult de un gol la pauza unei partide cu FC Barcelona pentru prima oară în ultimii 26 de ani, de la un meci disputat pe 9 decembrie 1995 încheiat 3-1 după 2-0 la pauză.

Atletico, avantaj de 2 goluri contra Barcelonei la pauză după 26 de ani. Curiozități statistice ale meciului Atletico Madrid - FC Barcelona 2-0

 • Atletico Madrid a avut avantaj de mai mult de un gol la pauza unei partide cu FC Barcelona pentru prima oară în ultimii 26 de ani, de la un meci disputat pe 9 decembrie 1995 încheiat 3-1 după 2-0 la pauză.
Atletico Madrid - FC Barcelona 2-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Atletico Madrid - FC Barcelona: Koeman revine la 4-3-3; Suarez - Felix în atacul lui Atletico

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Atletico Madrid - FC Barcelona 2-0

Atletico Madrid
Șuturi Atletico Madrid
 • Total: 6
 • Pe poartă: 3
29-71
Posesie (%)
 • Atletico Madrid
 • FC Barcelona
FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
 • Total: 9
 • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
6
9
Șuturi pe poartă
3
2
Șuturi pe lângă poartă
3
4
Șuturi blocate
0
3
Faulturi comise
13
10
Cornere
2
6
Ofsaiduri
0
3
Cartonașe galbene
2
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
2
1
Total pase
303
728
Pase completate
228
649
Acuratețe pase
75
89

Declarații după meciul Atletico Madrid - FC Barcelona 2-0

Ronald Koeman, FC Barcelona: Acum poate înțelegeți de ce jucăm cu trei fundași centrali

Nu putem lăsa atâtea spații când pierdem mingea, este un lucru pe care l-am discutat înainte de meci. Jucătorii de la mijloc trebuie să sprijine apărarea. Nico nu l-a urmărit pe Lemar și lipsa acestui om a contat [la golul de 1-0]. Acum poate înțelegeți de am jucat uneori cu trei centrali. Este greu de acceptat, pentru că la 1-0 ei îți pot face jocul, iar pentru noi define mult mai greu să ne creem ocazii.

Gerard Pique, FC Barcelona: Puteam să jucăm trei ore și tot nu am fi marcat

Am început bine și am încercat să construim, dar am primit foarte ușor două goluri din faze similare. Noi puteam să jucăm trei ore și tot nu am fi marcat. E greu, suferim, n-am de ce să mint. Nu este altă cale decât să muncim și să luptăm. Acum vine o pauză, trebuie să de deconectăm puțin și apoi să revenim mai puternici. Avem mai multe probleme, cu multe dintre ele nu ne-am mai întâlnit până acum dar cred că vom putea să le rezolvăm. Relația dintre jucători este bună, tinerii și veteranii au o bună sinergie și avem cu toții dorința de a redresa situația.

 

Meciuri precedente între Atletico Madrid și FC Barcelona

2020-2021

 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 21 nov. 2020
  Atletico
  Atletico Madrid
  1-0
  FC Barcelona
  Barcelona
 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 8 mai. 2021
  Barcelona
  FC Barcelona
  0-0
  Atletico Madrid
  Atletico

2019-2020

 • La LigaLa Liga
  Duminică, 1 dec. 2019
  Atletico
  Atletico Madrid
  0-1
  FC Barcelona
  Barcelona
 • Supercupa SpanieiSupercupa Spaniei
  Joi, 9 ian. 2020
  Barcelona
  FC Barcelona
  2-3
  Atletico Madrid
  Atletico
 • La LigaLa Liga
  Marți, 30 iun. 2020
  Barcelona
  FC Barcelona
  2-2
  Atletico Madrid
  Atletico

2018-2019

 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 24 nov. 2018
  Atletico
  Atletico Madrid
  1-1
  FC Barcelona
  Barcelona
 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 6 apr. 2019
  Barcelona
  FC Barcelona
  2-0
  Atletico Madrid
  Atletico

2017-2018

 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 14 oct. 2017
  Atletico
  Atletico Madrid
  1-1
  FC Barcelona
  Barcelona
 • La LigaLa Liga
  Duminică, 4 mar. 2018
  Barcelona
  FC Barcelona
  1-0
  Atletico Madrid
  Atletico