La Liga
FC Barcelona
FC Barcelona
22
Celta Vigo
Celta Vigo
Lionel Messi 22
Luis Suárez 62
Iago Aspas 20
Maximiliano Gómez 70

Barcelona – Celta Vigo 2-2. Unzue, arbitrajul și neșansa blochează Barcelona pe Camp Nou

Barcelona și Celta Vigo au remizat 2-2 pe Camp Nou, după un meci în care catalanii au avut un gol anulat eronat și o mulțime de mari ocazii.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
02 decembrie 2017
Barcelona - Celta Vigo 2-2
Barcelona - Celta Vigo 2-2

În fața strategului Unzue care îi cunoaște la perfecție toate detaliile, Barcelona avea nevoie de sclipire la construcție, inspirație la finalizare și șansă pentru a câștiga meciul cu Celta Vigo. Evoluția spectaculoasă a lui Leo Messi i-a oferit sclipirea, însă inspirația și șansa nu au fost de partea catalanilor, care după două remize consecutive pot pierde în doar o săptămână 4 din cele 10 puncte pe care le aveau avantaj în fața rivalelor din Madrid în clasamentul La Liga. Două bare, o decizie eronată de arbitraj și o serie de mari ratări la poarta lui Blanco au limitat la două golurile marcate de Barcelona, insuficient pentru a câștiga în fața unui adversar letal pe contraatac și care putea obține chiar mai mult fără paradele fenomenale ale lui Ter Stegen.

Celta a deschis scorul, Barcelona a întors rezultatul

Meciul de pe Camp Nou a început cu accidentarea lui Sergi Gomez, care a ieșit încă din minutul 2 cu umărul dislocat după un duel cu Luis Suarez pentru care uruguayanul a văzut al patrulea galben al sezonului. Jocul s-a urnit greu, cu o echipă a Celtei care nu a o oferit oportunități Barcelonei dar care a fost incisivă pe contraatac, profitând și de lipsa de inspirației a liniei defensive a catalanilor în care Pique și Umtiti au părut în anumite momente că joacă pentru prima oară împreună. La una din aceste contre Celta a deschis scorul în minutul 20 prin Iago Aspas, în ciuda paradei miraculoase a lui Ter Stegen la șutul inițial al lui Maxi Lopez.

Fără vreo acțiune notabilă până atunci, Barcelona a reacționat totuși imediat și a egalat un minut mai târziu: Iniesta, Paulinho și Suarez au destabilizat axul central al Celtei, mingea a ajuns în dreapta la Messi și șutul acestuia printre picioarele lui Blanco a adus egalarea. Din acest moment jocul catalanilor a căpătat fluiditate, cu trei mari situații până la pauză: o bară a lui Messi, un gol anulat lui Suarez pentru un ofsaid inexistent și o lovitură de cap a lui Paulinho pe centrul porții, scoasă de blanco.

Unzue a schimbat tactica pentru debutul reprizei secunde, l-a coborât pe Pione Sisto ca al cincilea fundaș. Scăpată cu bine de marea ocazie a lui Paulinho care l-a driblat pe Blanco dar n-a prins cadrul porții din unghi, Celta și-a reluat consistența defensivă și a reușit din nou să blocheze culoarele de pătrundere spre propria poartă. Sisto a dereglat însă ieșirea la ofsaid a apărării Celtei la o minge în profunzime a lui Messi în minutul 62, Alba a scos în centrul porții și Suarez a adus Barcelona în avantaj.

Barcelona cu ratările, Celta Vigo cu golul

Messi putea face 3-1 la scurt timp cu o bună lovitură de cap, însă cei care au marcat au fost oaspeții, în minutul 70: Aspas l-a lăsat în urmă pe Umtiti în bandă, a întors mingea în marginea careului de șase metri și Maxi Lopez a restabilit egalitatea. A fost faza la care Umtiti a acuzat o problemă musculară și a fost imediat înlocuit, însă pentru francez El Clasico este în pericol.

La 2-2 Barcelona s-a aruncat în atac și a avut trei șanse imense de a reintra în avantaj la voleul lui Paulinho, bara lui Pique și capul lui Messi din doar trei metri, în afara porții goale. Celta a replicat cu un alt contraatac tăios blocat de incredibilul Ter Stegen, iar jocul s-a terminat cu o lovitură liberă a omniprezentului Messi, la o palmă de bara porții lui Bravo.

Program complicat pentru Barcelona și Celta în decembrie

Barcelona a început cu stângul o lună decembrie în care o așteaptă două deplasări dificile la Villarreal și pe Santiago Bernabeu și două meciuri mai simple acasă, cu Sporting Lisabona și Depor. Celta Vigo are un program și mai greu, urmând să joace în această lună cu Valencia, Depor și Villarreal, înainte de a începe 2018 pe teren propriu cu Real Madrid.

FC Barcelona - Celta Vigo 2-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul FC Barcelona - Celta Vigo

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului FC Barcelona - Celta Vigo 2-2

FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
 • Total: 20
 • Pe poartă: 7
64-36
Posesie (%)
 • FC Barcelona
 • Celta Vigo
Celta Vigo
Șuturi Celta Vigo
 • Total: 10
 • Pe poartă: 5
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
20
10
Șuturi pe poartă
7
5
Șuturi pe lângă poartă
8
3
Șuturi blocate
5
2
Faulturi comise
11
12
Cornere
4
1
Ofsaiduri
3
1
Cartonașe galbene
3
6

Meciuri precedente între FC Barcelona și Celta Vigo

2016-2017

 • La LigaLa Liga
  Duminică, 2 oct. 2016
  Celta Vigo
  Celta Vigo
  4-3
  FC Barcelona
  Barcelona
 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 4 mar. 2017
  Barcelona
  FC Barcelona
  5-0
  Celta Vigo
  Celta Vigo

2015-2016

 • La LigaLa Liga
  Miercuri, 23 sep. 2015
  Celta Vigo
  Celta Vigo
  4-1
  FC Barcelona
  Barcelona
 • La LigaLa Liga
  Duminică, 14 feb. 2016
  Barcelona
  FC Barcelona
  6-1
  Celta Vigo
  Celta Vigo