Champions League
Bayern Munchen
Bayern München
30
FC Barcelona
FC Barcelona
Thomas Müller 34
Leroy Sané 43
Jamal Musiala 62

Bayern München – Barcelona 3-0. Barça ratează după 20 de ani calificarea în primăvara Champions League

Cronica meciului Bayern München - FC Barcelona, scor 3-0, în care catalanii au pierdut toate categoriile statistice importante.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
09 decembrie 2021
Bayern Munchen - Barcelona 3-0
Bayern Munchen - Barcelona 3-0

Deja calificată, Bayern a fost totuși nemiloasă. Chiar și în absența lui Leon Goretzka și Joshua Kimmich, campioana Germaniei a aliniat cel mai bun unsprezece pe care l-a avut la dispoziție și și-a impus jocul, chiar dacă Barcelona a avut în start ambiția de a fi încercat ceva. Jordi Alba a expediat primul șut pe poartă al meciului într-un început energic al catalanilor, însă minut după minut Bayern a presat tot mai mult spre poarta lui Ter Stegen, el însuși contaminat în ultima vreme de apatia celor mai mulți dintre coechipieri.

A existat o doză de șansă la golul de 1-0 marcat cu Muller peste portarul formației catalane în ciuda intervenției lui Araujo care ar fi scos mingea de pe linia porții dacă ar fi ajuns cu o fracțiune de secundă mai devreme, însă de acolo Bayern nu s-a mai uitat înapoi. Ter Stegen a primit în finalul reprizei un gol parabil dintr-un șut de la mare distanță al lui Sane, iar în partea secundă jocul a fost la discreția bavarezilor, fără semne ofensive ale Barcelonei, chiar dacă Naggelsmann a folosit jucători pe măsura tinerilor din tabăra adversă, Omar Richards (23 de ani), Malik Tillman (19) și Tanguy Nianzou (19).

Au fost doar trei șuturi pe poartă în repriza secundă, două dintre ele pentru bavarezi care au mai și marcat o dată prin Jamal Musiala în minutul 62. Barcelona a pierdut duelul la toate categoriile statistice pozitive, inclusiv la distanța parcursă, semn rău într-un meci considerat „o finală” în fața unui adversar fără o miză importantă, iar finalul fazei grupelor o găsește cu doar două goluri marcate, ambele împotriva lui Dynamo Kiev, fapt care explică de la sine ratarea după 20 de ani a calificării în primăvara Champions League.

Pentru Bayern este al doilea sezon la rând în care își câștigă grupa cu maxim de puncte, prima dată când o echipă reușește această performanță. În schimb pentru Xavi și Barcelona este momentul unui reset care trebuie să înceapă cu o pregătire fizică adecvată, un minus care a ieșit din nou în evidență la Munchen unde Jordi Alba și Sergino Dest au fost schimbați din motive medicale.

Bayern München - FC Barcelona 3-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Bayern München - FC Barcelona: Bayern, fără compromisuri deja avea deja grupa câștigată

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Bayern München - FC Barcelona 3-0

Bayern München
Șuturi Bayern München
 • Total: 10
 • Pe poartă: 6
52-48
Posesie (%)
 • Bayern München
 • FC Barcelona
FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
 • Total: 7
 • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
10
7
Șuturi pe poartă
6
2
Șuturi pe lângă poartă
2
3
Șuturi blocate
2
2
Faulturi comise
11
13
Cornere
2
5
Ofsaiduri
4
2
Cartonașe galbene
1
2
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
2
3
Total pase
514
469
Pase completate
444
386
Acuratețe pase
86
82

Meciuri precedente între Bayern München și FC Barcelona

2021-2022

 • Champions LeagueChampions League
  Marți, 14 sep. 2021
  Barcelona
  FC Barcelona
  0-3
  Bayern München
  Bayern

2019-2020

 • Champions LeagueChampions League
  Vineri, 14 aug. 2020
  Barcelona
  FC Barcelona
  2-8
  Bayern München
  Bayern