Bilanţul lui Victor Lindelof, în aşteptarea debutului în Premier League

Adus în această vară de la Benfica, Victor Lindelof nu a fost folosit în niciunul din primele 7 meciuri jucate de Manchester United în Premier League

Victor Lindelof, Manchester United
5 octombrie 2017

Fundaşul suedez în vârstă de 23 de ani al lui Manchester United, Victor Lindelof, a fost transferat de clubul de pe Old Trafford în această vară de la Benfica şi în ciuda faptului că United a plătit portughezilor o sumă de peste 32 de milioane de euro, tânărul jucător nu a primit încă posibilitatea de a-şi face debutul într-un meci de Premier League, deşi a fost titular şi integralist în ambele partide disputate de Manchester United până acum în faza grupelor UEFA Champions League, pe propria arenă cu FC Basel, respectiv în deplasare contra celor de la CSKA Moscova. O altă prezenţă în Cupa Ligii Angliei, împotriva lui Burton Albion, a completat momentan lista apariţiilor lui Victor Lindelof în tricoul “Diavolilor”, ceea ce a creat astfel impresia unei lipse de încredere a tehnicianului portughez Jose Mourinho în a se baza pe el la meciurile de Premier League, cu atât mai mult cu cât jucătorul nu a fost inclus în lotul de 18 oameni convocaţi pentru ultima etapă de campionat, succesul obţinut într-o manieră categorică, scor 4-0 pe terenul propriu cu Crystal Palace.

Totuşi, fundaşul lui Manchester United a dorit să precizeze că are un dialog deschis şi o relaţie bună cu Jose Mourinho, deşi nu a beneficiat de multe oportunităţi de-a lungul primelor două luni din actualul sezon. Fostul antrenor al lui Chelsea şi Real Madrid a explicat că în felul acesta îi acordă timp jucătorului pentru a se adapta la stilul de joc nou şi la ideile sale tactice înainte de a-i oferi mai multe responsabilităţi, iar Victor Lindelof a confirmat că nu este preocupat de statutul de rezervă din prima parte a campionatului:

“Nu este o situaţie frustrantă pentru mine, deoarece mă aflu la unul dintre cele mai mari cluburi din lume şi în mod evident concurenţa este extrem de ridicată pentru toată lumea, dar sunt dispus să aştept şi să iau lucrurile pe rând.” – a declarat jucătorul în vârstă de 23 de ani, citat de presa suedeză. Întrebat despre discuţiile purtate cu Jose Mourinho despre situaţia sa actuală la Manchester United, fundaşul central a răspuns: “Discuţiile dintre mine şi antrenor rămân, desigur, între mine şi antrenor. Dar discutăm şi avem un dialog deschis şi productiv.” – a adăugat fostul apărător al celor de la Benfica, alături de care a câştigat trei titluri ale Portugaliei, în stagiunile 2013–14, 2015–16, respectiv 2016–17.

Phil Jones şi Eric Bailly au alcătuit cuplul de fundaşi centrali preferat de antrenorul Jose Mourinho în majoritatea meciurilor disputate până acum. Cei doi apărători au evoluat în şase partide, cinci dintre ele fiind încheiate de Manchester United fără gol primit. Victor Lindelof trebuie de asemenea să concureze pentru un post în formaţia “Diavolilor” inclusiv cu Chris Smalling şi Marcos Rojo, deşi fundaşul argentinian este momentan indisponibil din cauza unei accidentări la genunchi.