Bornă importantă pentru Tottenham la meciul de campionat cu Leicester

Meciul dintre Tottenham şi Leicester din etapa a-14-a de Premier League va reprezenta cu partida lui Spurs cu numărul 4000 în campionatul Angliei

Harry Kane a marcat 4 goluri în meciul Leicester - Tottenham 1-6 (18 mai 2017)
28 noiembrie 2017

Meciul pe care Tottenham îl va disputa în această seară pe arena King Power Stadium cu Leicester City va reprezenta o bornă importantă în istoria clubului londonez, fiind partida cu numărul 4000 în campionatul Angliei. Primul meci jucat de Spurs a avut loc în septembrie 1908, când londonezii se impuneau cu scorul de 3-0 contra celor de la Wolves. În octombrie 1967 Tottenham a bifat confruntarea cu numărul 2000, când Jimmy Greaves a înscris două goluri în succesul din deplasare cu Coventry, scor 3-2.

Duelul cu Leicester City va reprezenta astfel o partidă importantă din punct de vedere statistic, însă pentru Tottenham va fi dificil să repete rezultatul şi evoluţia memorabilă din ultima deplasare pe King Power Stadium: pe 18 mai 2017, în finalul campionatului anterior, Spurs se impunea cu un categoric scor de 6-1, prin cele patru goluri marcate de atacantul englez Harry Kane, coleborate cu dubla lui Son Heung-Min. Un succes care a stabilit o serie de recorduri importante, inclusiv cea mai drastică înfrângere suferită de campioana în exerciţiu a Angliei şi, la momentul respectiv, cea mai clară victorie pe teren străn înregistrată de Spurs în Premier League. Totuşi, doar câteva zile mai târziu, Tottenham îşi depăşea deja recordul la acest capitol prin victoria, scor 7-1, consemnată pe KCOM Stadium contra celor de la Hull City.

Dincolo de borna istorică din această seară şi de meciurile memorabile reuşite de Tottenham în sezonul anterior, oamenii lui Mauricio Pochettino vor avea nevoie de un succes pe King Power Stadium cu Leicester City mai ales pentru a trece peste perioada mai puţin pozitivă la nivelul competiţiei interne, unde Spurs a înregistrat o singură victorie de-a lungul celor mai recente patru etape, pierzând astfel puncte importante în clasamentul Premier League.

Antrenorul argentinian al londonezilor ar putea fi nevoit să înceapă meciul cu fosta campioană a Angliei fără doi jucători importanţi precum Harry Kane şi Christian Eriksen, ambii fiind incerţi. Toby Alderweireld şi Victor Wanyama sunt în continuare indisponibili din cauza unor probleme medicale, însă pentru Mauricio Pochettino vestea bună este reprezentată de revenirea lui Erik Lamela, mijlocaşul ofensiv aflându-se în ultima parte a recuperării după o lungă perioadă de absenţă. Ultima apariţie în Premier League a lui Erik Lamela a avut loc pe 22 octombrie 2016, în meciul de pe Vitality Stadium dintre Bournemouth şi Tottenham încheiat la egalitate, scor 0-0.