Premier League
Bournemouth
Bournemouth
04
Arsenal
Arsenal
Bukayo Saka 17
Martin Ødegaard 44 (pen)
Kai Havertz 53 (pen)
Ben White 90+3

Bournemouth 0-4 Arsenal. Victorie facilă pentru Tunari, cu un prim gol pentru Kai Havertz

Ștefan Gondor, 30 septembrie 2023

Într-o etapă în care toate celelalte echipe mari din Premier League au avut probleme, Arsenal a avut un meci neașteptat de ușor la Bournemouth unde s-a impus cu 4-0 și a redus astfel la un singur punct deficitul față de Manchester City, pe care o va găzdui duminica viitoare.

Dacă existau emoții pentru Arsenal înainte de acest joc, sigur ele nu erau date de una din echipele fără victorie în actualul sezon de Premier League, ci de propriile probleme medicale. Pe lista cunoscută de indisponibili Arteta a avut de adăugat și numele unor “incerți”, dar a putut totuși să îl folosească pe Saka, cel care avea să deblocheze destul de repede tabela după un debut de joc curajos al gazdelor.

Faza s-a produs în minutul 17: Odegaard a centrat în stânga spre Jesus a cărui lovitură de cap s-a dus în bară, mingea a revenit în fața porții iar Saka fără opoziție a trimis-o în poartă pentru prima sa reușită personală în cinci jocuri contra lui Bournemouth.

Golul a năruit și planul de joc, dar și entuziasmul gazdelor. Fără posesie și fără nerv în fața apărării exacte a Tunarilor cei de la Bournemouth au avut un singur șut pe poartă pe întreaga durată a jocului, iar pentru Arsenal lucrurile au curs din inerție, fără să fie nevoie să depună un efort considerabil.

Londonezii au primit două penalty-uri. Odegaard l-a transformat pe primul, iar la al doilea decizia luată ad-hoc de jucători pe teren a fost ca executantul să fie Kai Havertz, după cum a relatat în interviul de la finalul jocului chiar antrenorul Mikel Arteta. “Sunt fericit pentru victorie, dar mai ales sunt fericit să fac parte dintr-un colectiv care arată atâtea calități umane ca cele arătate azi. Eu nu le-am dat vreo indicație [în legătură cu penalty-ul], iar faptul că ei au decis să arate empatie unui jucător care avea dubii mă face cu adevărat fericit. Au făcut-o într-un mod natural și sunt încântat că au luat această decizie. Sunt de asemenea recunoscător suporterilor care i-au scandat numele și l-au făcut astfel să se simtă apreciat. Dacă este un jucător care merită asta, este Kai Havertz și sunt foarte fericit pentru el”, a declarat antrenorul Tunarilor după ce germanul a marcat primul său gol în cel de-al zecelea meci pentru Arsenal.

Arsenal a mai punctat o dată în minutele de prelungiri prin Ben White, iar dacă planează totuși o mică umbră asupra acestei victorii concludente ea este dată de faptul că Saka a ieșit șchiopătând în minutul 76, dar primele opinii indică faptul că prezența sa nu ar fi în pericol la derby-ul de duminica viitoare. Ar putea fi însă menajat în meciul pe care Arsenal în joacă marți în Champions League în deplasare cu Lens, echipă care a obținut în ultimele două săptămâni primele sale două victorii ale sezonului.

Bournemouth - Arsenal 0-4, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Bournemouth - Arsenal: Kai Havertz, unica noutate la Arsenal față de unsprezecele de start din meciul anterior cu Tottenham Hotspur

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Bournemouth - Arsenal 0-4

Bournemouth
Șuturi Bournemouth
 • Total: 8
 • Pe poartă: 1
42-58
Posesie (%)
 • Bournemouth
 • Arsenal
Arsenal
Șuturi Arsenal
 • Total: 15
 • Pe poartă: 8
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
8
15
Șuturi pe poartă
1
8
Șuturi pe lângă poartă
3
3
Șuturi blocate
4
4
Faulturi comise
11
10
Cornere
6
6
Ofsaiduri
2
0
Cartonașe galbene
0
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
4
1
Total pase
389
545
Pase completate
317
481
Acuratețe pase
81
88

Meciuri precedente între Bournemouth și Arsenal

2022-2023

 • Premier LeaguePremier League
  Sâmbătă, 20 aug. 2022
  Bournemouth
  Bournemouth
  0-3
  Arsenal
  Arsenal
 • Premier LeaguePremier League
  Sâmbătă, 4 mar. 2023
  Arsenal
  Arsenal
  3-2
  Bournemouth
  Bournemouth

2019-2020

 • Premier LeaguePremier League
  Duminică, 6 oct. 2019
  Arsenal
  Arsenal
  1-0
  Bournemouth
  Bournemouth
 • Premier LeaguePremier League
  Joi, 26 dec. 2019
  Bournemouth
  Bournemouth
  1-1
  Arsenal
  Arsenal
 • FA CupFA Cup
  Luni, 27 ian. 2020
  Bournemouth
  Bournemouth
  1-2
  Arsenal
  Arsenal