Bundesliga se reia pe 16 mai. Dortmund – Schalke, derby-ul primei runde

Bundesliga este prima ligă din Europa care se reia în timpul pandemiei de coronavirus. Meciurile vor începe pe 16 mai, cu etapa a 26-a.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
8 mai 2020
Dortmund - Schalke 04
Dortmund - Schalke 04

Liga Profesionistă din Germania a anunțat reluarea meciurilor din primele două divizii ale campionatului intern pe data de 16 mai. Bundesliga și Bundesliga 2 se vor relua cu etapa a 26-a și vor urma țintarul stabilit la startul sezonului. Meciurile se vor disputa fără spectatori, în condiții speciale de igienă.

Capul de afiș al primei etape va fi Borussia Dortmund – Schalke 04, programat sâmbătă 16 mai de la ora României 16.30, iar liderul Bayern Munchen joacă duminică, de la ora 19.00, pe terenul lui Union Berlin. Sâmbătă se mai joacă meciurile Augsburg – Wolfsburg, Dusseldorf – Paderborn, Hoffenheim – Hertha, Leipzig – Freiburg și Frankfurt – Monchengladbach, duminică se mai joacă FC Koln – Mainz, iar etapa se încheie luni cu duelul Bremen – Leverkusen.

Conform actualei planificări, prima divizie va avea două etape intermediare, pe 27 mai (runda 28) și pe 17 iunie (runda 32), iar ultima etapă este programată pentru data de 27 iunie. Meciul Werder Bremen – Eintracht Frankfurt, restanță din etapa 24, se va juca pe 2 iunie.