Carlo Ancelotti a exclus posibilitatea de a prelua pe Chelsea

Antrenorul italian Carlo Ancelotti a discutat despre revenirea pe banca tehnică a unei echipe, după despărţirea de campioana Germaniei, Bayern Munchen

Antonio Conte, Carlo Ancelotti
31 octombrie 2017

Tehnicianul italian Carlo Ancelotti a confirmat faptul că este interesat să revină pe banca tehnică a unei echipe din Premier League, însă a precizat de asemenea că nu intenţionează să poarte negocieri cu Chelsea din respect pentru prietenul său Antonio Conte, actualul antrenor al campioanei Angliei.

Carlo Ancelotti a petrecut două sezoane pe banca tehnică a clubului de pe Stamford Bridge, reuşind să câştige un titlu de Premier League şi un trofeu în Cupa Angliei, la primul său an alături de gruparea londoneză, pentru ca apoi să fie demis de Roman Abramovich după un al doilea sezon mult mai puţin pozitiv. Tehnicianul italian este în acest moment liber de contract după despărţirea controversată de Bayern Munchen şi îşi evaluează deja posibilităţile pentru viitor, deşi nu va putea prelua o altă echipă până la finalul sezonului.

Chelsea a fost indicată ca o posibilă destinaţie pentru Carlo Ancelotti, inclusiv datorită faptului că actualul tehnician al campioanei Angliei, Antonio Conte, a confirmat că nu s-a adaptat în cel mai bun mod posibil la viaţa din Londra şi ar dori pe viitor să revină în Italia, însă Ancelotti a dorit să pună capăt speculaţiilor cu privire la o posibilă revenire a sa pe Stamford Bridge: “Acum am mai mult timp să mă uit la fotbal.” – a declarat fostul antrenor al lui AC Milan şi Real Madrid, în cadrul unui interviu acordat la microfonul Radio Anch’io lo Sport – “Desigur, mă aflu în căutarea de oportunităţi noi, însă nu chiar acum. Contractul meu cu Bayern va expira la finalul sezonului şi abia din acel moment voi fi dispus să ascult eventuale oferte pe care le voi primi. Îmi doresc un proiect serios, unde să mi se acorde timp şi linişte, deşi sunt conştient de faptul că nu este un lucru care se găseşte uşor. Dar momentan aştept şi sunt sigur că la momentul potrivit va exista o oportunitate bună.” – a explicat Carlo Ancelotti.

“Premier League este, desigur, un campionat extrem de interesant. Atmosfera este extraordinară acolo, chiar dacă şi stadionale din Bundesliga sunt de asemenea impresionante. Am văzut că în fiecare zi apar speculaţii noi cu privire la viitorul meu, naţionala Croaţiei, China, Everton, Chelsea. Dar vă rog cel puţin să nu îl supăraţi pe prietenul meu, Antonio, discut foarte des cu el. Serie A este de asemenea un campionat puternic. AC Milan a făcut foarte multe schimbări, iar locul al patrulea ar reprezenta un obiectiv important, dar nu va fi usor. M-aş vedea pe banca tehnică a celor de la AS Roma, dar să nu îi spuneţi lui [Eusebio] Di Francesco.” – a glumit Carlo Ancelotti, care mai apoi a concluzionat – “Adevărul este că nu am nicio preferinţă în ceea ce priveşte o viitoare echipă de club. Îmi doresc doar să antrenez şi voi lua în considerare orice ofertă pe care o voi primi la finalul sezonului.”