Cele mai importante transferuri ale iernii 2021

Dennis Man a fost al nouălea cel mai scump transfer în ianuarie 2021 în fotbalul european.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
2 februarie 2021
Saïd Benrahma, West Ham United
Saïd Benrahma, West Ham United

Efectul pandemiei de coronavirus asupra finanțelor cluburilor de fotbal și Brexitul într-o mai mică măsură au determinat o perioadă de transferuri la mijlocul sezonului mai săracă decât oricând. Cel mai scump transfer al iernii a depășit cu puțin 20 de milioane de euro, iar Spania nu apare în top 10 al celor mai valoroase transferuri ale lunii ianuarie. În Premier League au fost perfectate doar 24 de mutări permanente de jucători, iar valoarea totală a tranzacțiilor (aproximativ 70 de milioane de lire sterline) este cea mai scăzută din 2012 și la mai puțin de o treime din valorea înregistrată anul trecut (230 de milioane).

În aceste condiții iese în evidență transferul jucătorului român Dennis Man de la FCSB la Parma Calcio 1913, a cărui valoare de 13 milioane de euro îl plasează pe locul 9 în topul celor mai costisitoare mutări ale iernii.

„Big Six” din Premier League (Arsenal, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham și Chelsea) au efectuat doar 3 transferuri definitive, dintre care se remarcă venirea lui Amad Diallo de la Atalanta la Manchester United pentru aproximativ 20 de milioane de euro, mutare ce fusese însă perfectată încă din vară. Liverpool și-a întărit postul de fundaș central prin cumpărarea lui Ben Davies de la Preston North End pentru 2 milioane de lire și împrumutul internaționalului turc Ozan Kabak de la Schalke 04, pentru care are o clauză de cumpărare definitivă la vară în schimbul a 18 milioane de lire.

Cel mai scump transfer al lunii ianuarie 2021 este cel al internaționalului algerian Said Benrahma, pentru care West Ham United a activat clauza de cumpărare definitivă de 23.1 milioane de euro de la Brentford.

Cele mai scumpe 10 transferuri ale iernii 2021:

  1. Saïd Benrahma (Brentford -> West Ham) 23,1 milioane
  2. Sébastien Haller (West Ham -> Ajax) 22,5 milioane
  3. Amad Diallo (Atalanta -> ManUnited) 21 milioane
  4. D. Szoboszlai (Salzburg -> RB Leipzig) 20 milioane
  5. Krépin Diatta (Brugge -> Mónaco) 20 milioane
  6. Nicoló Rovella (Genova -> Juventus) 18 milioane
  7. Morgan Sanson (Marseille -> Aston Villa) 15,1 milioane
  8. Pedro (Fiorentina -> Flamengo) 14 milioane
  9. Dennis Man (FCSB -> Parma) 13 milioane
  10. Joakim Maehle (Genk -> Atalanta) 11 milioane