Cesc Fabregas analizează stagiunea lui Chelsea şi perspectivele finalului de sezon

Mijlocaşul spaniol Cesc Fabregas discută despre sezonul lui Chelsea şi analizează şansele grupării londoneze în ultima parte a stagiunii

Cesc Fabregas, Chelsea
19 februarie 2018

Mijlocaşul spaniol Cesc Fabregas a negat că Chelsea s-ar afla în criză şi a precizat că jucătorii din lotul campioanei Angliei ignoră reacţiile negative la adresa echipei venite din partea presei, precum şi speculaţiile conform cărora Chelsea ar putea să aibă un antrenor nou începând de vara viitoare. Tehnicianul italian Antonio Conte este aproape de o despărţire de clubul de pe Stamford Bridge, iar viitorul său a fost pus sub semnul întrebării după eşecul, scor 4-1 suferit în campionat contra celor de la Watford, pe stadionul Vicarage Road, la doar câteva zile distanţă după ce gruparea londoneză a suferit un surprinzător eşec pe teren propriu, scor 3-0 cu Bournemouth.

În ciuda rezultatelor respective şi a zvonurilor constante în ceea ce priveşte situaţia lui Antonio Conte, Cesc Fabregas consideră că sezonul echipei sale nu a fost unul complet negativ: “Nu cred, pentru a fi sincer.” – a răspuns mijlocaşul spaniol, întrebat dacă jucătorii lui Chelsea au fost afectaţi de discuţiile din presă – “Suntem cu toţii jucători profesionişti, suntem jucători obişnuiţi cu speculaţiile şi cu o astfel de situaţie, deoarece evoluăm pentru un club imens şi inevitabil întotdeauna vor exista zvonuri şi lucruri de discutat. Noi trebuie să ne concentrăm doar pe fotbal şi pe jocul nostru de pe teren. Ne pregătim intens pentru a îndeplini obiectivele din această parte a doua a stagiunii. De altfel eu nici nu mai ascult lucrurile care se discută despre mine, nici nu mă mai deranjează foarte tare. M-am obişnuit deja cu faptul că în fotbal atunci când marchezi două goluri eşti cel mai bun, iar dacă pierzi brusc ai devenit cel mai slab. Nu mai există echilibru, nu mai există zonă de mijloc în fotbal, ori eşti cel mai bun, ori eşti pur şi simplu slab. Aşadar noi trebuie să ne concentrăm doar pe treaba noastră şi să încercăm să evoluăm cât mai bine, din trei în trei zile, iar apoi rezultatele vor veni de la sine.” – a explicat Cesc Fabregas, în cadrul unui interviu acordat pentru Goal.com.

Întrebat despre motivele care au făcut ca Chelsea să nu se mai poată implica în lupta pentru câştigarea titlului, experimentatul mijlocaş spaniol a explicat: “Jucătorii nou veniţi au trebuit să se adapteze la ceea ce antrenorul doreşte din partea noastră, iar acest lucru nu a fost uşor. De asemenea, unii jucători au evoluat foarte mult, precum N’Golo [Kante], eu sau [Cesar] Azpilicueta, deoarece au existat unele accidentări şi nu am avut la dispoziţie mulţi jucători, aşadar a trebuit să evoluăm mai mult decât ar fi fost cazul. Poate că şi din cauza aceasta am întâmpinat unele dificultăţi de-a lungul sezonului, dar eu cred am evoluat bine, poate nu chiar la cel mai înalt nivel sau la nivelul pe care l-am arătat anul trecut, dar rămâne totuşi un sezon bun. Suntem încă în FA Cup, jucăm în optimile Champions League şi ne aflăm la trei puncte distanţă de Manchester United, care ocupă poziţia secundă în clasamentul Premier League.” – a concluzionat Cesc Fabregas.