Cesc Fabregas discută despre Maurizio Sarri, Eden Hazard şi viitorul său la Chelsea

Mijlocaşul spaniol Cesc Fabregas a participat la o conferinţă de presă înainte de primul meci amical pe care Chelsea îl va disputa în perioada de pregătire

Olivier Giroud, Cesc Fabregas, Eden Hazard (Chelsea)
20 iulie 2018

Un nou capitol din istoria lui Chelsea a început odată cu reluarea pregătirilor în vederea stagiunii 2018/2019, pe care gruparea londoneză o va aborda sub comanda lui Maurizio Sarri. Fostul antrenor al celor de la Napoli a preluat pe Chelsea după ce oficialii clubului de pe Stamford Bridge au decis să încheie colaborarea cu Antonio Conte.

Spre deosebire de alţi ani, formaţia londoneză nu abordază prima parte a perioadei de pregătire printr-un turneu internaţional situat într-un anumit loc, ci a ales să dispute diverse partide amicale: oamenii lui Maurizio Sarri se află deja în Australia pentru meciul cu Perth Glory, pentru ca apoi să evolueze în Nice, Dublin şi pe Stamford Bridge, în cadrul International Champions Cup. Duelul contând pentru Community Shield împotriva celor de la Manchester City va reprezenta primul test adevărat pentru fosta campioană a Angliei.

Antrenorul Maurizio Sarri şi mijlocaşul spaniol Cesc Fabregas au susţinut o conferinţă de presă în Australia, înainte de meciul amical cu Perth Glory. Experimentatul jucător spaniol a discutat, printre altele, despre noul său antrenor, posibilitatea ca Eden Hazard să rămână la Chelsea, precum şi perspectivele sale de viitor:

După ce ai lipsit din lotul echipei naţionale a Spaniei de la Campionatul Mondial 2018, cât de motivat eşti să îţi recapeţi forma?
“Desigur, orice jucător îşi doreşte să ia parte la un astfel de eveniment, dar eu sunt încântat pentru viitor, deoarece este un nou început pentru mine şi pentru colegii mei, alături de un antrenor nou. Cu toţii trebuie să ne demonstrăm calităţile, să arătăm ceea ce putem face, să arătăm că merităm să jucăm şi suntem extrem de încântaţi de lucrul acesta. Joc de 15 ani, însă de fiecare dată când începi pregătirile cu un antrenor nou eşti conştient că trebuie să dai mai mult, să te antrenezi cât mai bine şi să te asiguri că antrenorul îţi observă calităţile şi dorinţa de a juca. Trebuie să demonstrezi lucrul acesta zilnic la antrenamente. Este o perioadă entuziasmantă pentru toată lumea, începem de la zero şi suntem încrezători pentru viitor. Ne propunem să câştigăm trofee, iar pentru acest lucru pregătirea din presezon este foarte importantă.”

Care sunt primele impresii despre Maurizio?
“Fantastice! Este adeptul unui stil de fotbal în care eu cred, care îmi place foarte mult. Am crescut în acest sistem şi cu stilul de joc pe care doreşte să îl impună aici. Cred că pentru un jucător ca mine va fi o situaţie avantajoasă. Dar trebuie să ne pregătim foarte bine, să fim uniţi, să jucăm împreună ca o echipă, iar apoi indiferent de maniera în care antrenorul va decide să jucăm, noi avem datoria de a exprima ideile sale pe gazon şi de a câştiga trofee, ceea ce reprezintă lucrul cel mai important. Desigur, ne dorim de asemenea să exprimăm un joc frumos, atractiv, însă aspectul principal este să câştigăm.”

Ai avut ocazia să discuţi cu Eden Hazard pentru a încerca să-l convingi să rămână alături de voi?
“Nu voi minţi, da, am discutat cu el. Din punctul meu de vedere Hazard este cel mai bun jucător al echipei, iar Chelsea are nevoie să îşi păstreze cei mai buni jucători. Suntem un club de top, ne dorim să rămânem un club de top şi să câştigăm trofee, aşadar avem nevoie să păstrăm oamenii importanţi, iar Eden este unul dintre ei. Ştie că toată lumea îl iubeşte aici, fanii, suporterii. Avem nevoie de el, iar el cu siguranţă ştie acest lucru. Însă nu cunosc planurile sale, dar din punctul nostru de vedere este un fotbalist alături de care ne face plăcere să jucăm, mai ales mie. Tot ceea ce putem face este să aşteptăm pentru ca el, împreună cu oficialii clubului, să îşi decidă viitorul. Dar este cel mai important jucător al nostru şi cu siguranţă ne dorim să rămână.”