Premier League
Chelsea
Chelsea
30
Aston Villa
Aston Villa
Romelu Lukaku 15
Mateo Kovačić 49
Romelu Lukaku 90+3

Chelsea – Aston Villa 3-0. Primele goluri ale lui Lukaku pe Stamford Bridge pentru Chelsea

Romelu Lukaku a marcat primele sale goluri pe Stamford Bridge pentru Chelsea în victoria cu 3-0 contra lui Aston Villa.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
12 septembrie 2021
Romelu Lukaku (Chelsea)
Romelu Lukaku (Chelsea)

Revenirea lui Cristiano Ronaldo cu dublă pe Old Trafford a captat întreaga atenție în fotbalul britanic, însă ziua de sâmbătă a mai consemnat o revenirea asemănătoare, aceea a lui Romelu Lukaku pe Stamford Bridge. Cu o dublă și ea.

Diferența este că Lukaku jucase deja două meciuri pentru Chelsea și marcase deja un gol pentru londonezi în deplasarea cu Arsenal, însă acest lucru nu a știrbit cu nimic bucuria fanilor de pe Stamford Bridge la primul său meci pe teren propriu din noul mandat. Lukaku a avut cele mai puține atingeri de balon dintre toți jucătorii de pe teren, doar 25, însă două dintre acestea au fost goluri care i-au oferit lui Chelsea o victorie la scor și urcarea pe primul loc în clasament.

Într-o excelentă formă în startul de sezon, echipa lui Tuchel nu a stat mult la discuții cu o formație a lui Aston Villa care încă nu își găsește reperele după plecarea lui Jack Grealish și care nu a putut conta nici pe Emi Martinez și Buendia. Chelsea avusese deja o bară până la primul gol al lui Lukaku, marcat la capătul primul sfert de oră după ce s-a descotorosit ușor de Tuanzebe la o pasă a lui Kovacic. „Aduce grupului ceva nou, ceva ce ne-a lipsit sezonul trecut”, avea să comenteze la finalul jocului antrenorul The Blues, Thomas Tuchel.

La 1-0 Villa a trecut la conducere jocului și și-a creat ocazii dar nu a găsit soluții în fața excelentului Edouard Mendy, iar Chelsea a închis jocul în partea secundă, cu o evoluție mai sigură odată cu intrarea lui Jorginho la centrul terenului în locul debutantului Saul, jucătorul adus în ultima oră a ferestrei de transferuri de la Atletico Madrid. „Am văzut că a avut dificultăți să se adapteze la intensitatea din Premier League și la structura jocului nostru. A fost o decizie grea să îl scot după o jumătate de meci, dar am simțit că nu i-aș face vreo favoare dacă l-aș ține mai mult. Făcuse niște greșeli și am văzut că încă nu este pe deplin integrat. A fost eroarea mea, am crezut că poate juca direct la nivelul așteptărilor de aici”, a explicat la final Tuchel prestația modestă a noului său mijlocaș, care în repriza jucată a câștigat un singur duel și a recuperat o singură minge, greșind însă 6 pase.

Cu Jorginho pe teren Chelsea și-a regăsit calmul, ajutată și de o eroare a lui Tyrone Mings care a întors greșit o pasă spre propriul portar și i-a permis lui Kovacic să marcheze în meciul în care deja oferise o pasă decisivă. Werner a primit 10 minute în finalul jocului, însă cel care a ieșit în evidență a fost tot Lukaku, autor al golului de 3-0 în cel de-al treilea minut al prelungirilor cu un șut puternic din marginea careului.

Victoria numărul 600 pentru Chelsea în Premier League. Curiozități statistice ale meciului Chelsea - Aston Villa 3-0

  • Pentru Chelsea a fost victoria cu numărul 600 în Premier League, doar a două echipă după Manchester United care atinge această bornă.
  • Aston Villa a pierdut 6 din ultimele 7 meciuri jucate pe Stamford Bridge în campionat, având un golaveraj 3-21 în această serie nefastă.
  • Chelsea a primit un singur gol în primele 4 etape din Premier League, performanță pe care a înregistrat-o ultima oară în sezonul 2010-2011 cu Carlo Ancelotti pe bancă.
  • Chelsea este neînvinsă în ultimele 91 de meciuri de Premier League pe Stamford Bridge în care a condus la pauză (75 victorii, 16 remize), de la un 3-5 cu Arsenal în octombrie 2011.
  • Aston Villa a expediat 18 șuturi spre poarta lui Chelsea. În mandatul lui Thomas Tuchel doar Liverpool în etapa anterioară a reușit mai multe (24), într-un meci în care totuși Chelsea a jucat o repriză în inferioritate numerică.
Chelsea - Aston Villa 3-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Chelsea - Aston Villa: Saul, titular în premieră la Chelsea

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Chelsea - Aston Villa 3-0

Chelsea
Șuturi Chelsea
  • Total: 12
  • Pe poartă: 4
57-43
Posesie (%)
  • Chelsea
  • Aston Villa
Aston Villa
Șuturi Aston Villa
  • Total: 18
  • Pe poartă: 6
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
12
18
Șuturi pe poartă
4
6
Șuturi pe lângă poartă
6
3
Șuturi blocate
2
9
Faulturi comise
11
11
Cornere
4
11
Ofsaiduri
2
1
Cartonașe galbene
1
4
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
6
1
Total pase
476
344
Pase completate
396
270
Acuratețe pase
83
78

Meciuri precedente între Chelsea și Aston Villa

2020-2021

  • Premier LeaguePremier League
    Luni, 28 dec. 2020
    Chelsea
    Chelsea
    1-1
    Aston Villa
    Aston Villa
  • Premier LeaguePremier League
    Duminică, 23 mai. 2021
    Aston Villa
    Aston Villa
    2-1
    Chelsea
    Chelsea

2019-2020

  • Premier LeaguePremier League
    Miercuri, 4 dec. 2019
    Chelsea
    Chelsea
    2-1
    Aston Villa
    Aston Villa
  • Premier LeaguePremier League
    Duminică, 21 iun. 2020
    Aston Villa
    Aston Villa
    1-2
    Chelsea
    Chelsea