Chelsea încearcă să evite repetarea situaţiei din ultimul an al lui Jose Mourinho

Portarul belgian Thibaut Courtois a analizat situaţia de la Chelsea şi a atras atenţia asupra necesităţii de a evita deznodământul din 2015

Thibaut Courtois, Chelsea
23 octombrie 2017

Portarul belgian al campioanei Angliei, Thibaut Courtois, a precizat că jucătorii lui Chelsea sunt dispuşi să facă tot posibilul pentru ca antrenorul italian Antonio Conte să nu aibă parte de aceeaşi soartă precum portughezul Jose Mourinho în stagiunea 2015. Gruparea londoneză a trecut prin momente dificile în duelul de pe teren propriu cu Watford şi s-a aflat în faţa perspectivei de a pierde al treilea meci consecutiv de Premier League, fiind condusă cu 2-1 în prima parte a reprizei secunde, însă în cele din urmă Chelsea a revenit şi s-a impus cu scorul de 4-2.

Săptămâna premergătoare meciului cu Watford a fost caracterizată de numeroase discuţii referitoare la viitorul lui Antonio Conte pe Stamford Bridge şi la faptul că lotul de jucători nu este mulţumit de maniera în care tehnicianul italian îşi desfăşoară sesiunile de antrenamente, ceea ce reprezintă exact genul de speculaţii care l-au vizat pe Jose Mourinho în urmă cu doi ani, înainte ca antrenorul portughez să fie demis în luna decembrie:

“Noi suntem pregătiţi să luptăm pentru antrenorul nostru.” – a declarat Thibaut Courtois, la finalul succesului înregistrat în ultima etapă de campionat, graţie căruia Chelsea a urcat pe poziţia a patra în clasamentul Premier League – “Îmi amintesc ce s-a întâmplat acum doi ani sub comanda lui Jose Mourinho, când au început să se spună anumite lucruri, poveşti despre situaţia din vestiar, fără a se cunoaşte de fapt ceea ce se întâmpla. Ne bucurăm că am reuşit să demonstrăm că suntem pregătiţi să ne luptăm. Ştim cu toţii ce s-ar fi întâmplat dacă am fi pierdut cu Watford şi ce discuţii ar fi existat. La scorul de 2-1 pentru adversari ne aflam în dificultate şi a existat un moment în care Watford ar fi putut face 4-1. A fost foarte important pentru noi faptul că am putut să revenim şi să câştigăm.” – a adăugat portarul echipei naţionale a Belgiei, care apoi a continuat: “În 2015 [cu Mourinho] ne-am dorit de asemenea să luptăm, dar lucrurile nu au decurs deloc bine pentru noi, am avut parte de foarte multă neşansă. Dar acum demonstrăm că ne dorim din nou să luptăm, în primul rând ca un grup de jucători. Ne dorim să câştigăm meciuri. Unii dintre noi îşi amintesc foarte bine ceea ce s-a întâmplat acum doi ani şi dorim să evităm o situaţie similară.”

Presa britanică a speculat că jucătorii lui Chelsea ar fi nemulţumiţi de metodele de antrenament ale lui Antonio Conte, însă Thibaut Courtois a negat această ipoteză, precizând: “Fiecare antrenor are rutina lui. Cu Antonio facem multe sesiune tactice şi repetiţii, ceea ce este în regulă. Am reuşit să câştigăm titlul în sezonul trecut prin această abordare şi ne antrenam mult mai mult decât în acest sezon, aşadar nu văd de ce cineva ar avea motive de nemulţumire. Nu este ca şi cum nu ne place să ne antrenăm.” – a concluzionat portarul belgian al lui Chelsea.