Chievo, fără victorie în Serie A împotriva lui AC Milan din 2005

Cele mai importante date şi statistici privind istoricul partidelor anterioare dintre AC Milan şi Chievo, înainte de meciul direct din etapa a-29-a de Serie A

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
15 martie 2018
Chievo - AC Milan 1-4 (Serie A, 25 octombrie 2017)
Chievo - AC Milan 1-4 (Serie A, 25 octombrie 2017)

Moment important din această ultimă parte a sezonului pentru AC Milan, care în etapa a-29-a va primi pe teren propriu vizita celor de la Chievo Verona, într-un meci cu implicaţii atât în lupta pentru calificarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League, cât şi pentru evitarea retrogradării. Formaţia antrenată de Gennaro Gattuso va spera să poată valorifica forma pozitivă la nivelul campionatului, după succesul in extremis obţinut etapa precedentă, scor 1-0 pe terenul celor de la Genoa, şi să îşi adjudece astfel trei puncte necesare pentru ambiţiile grupării milaneze de a reveni în cea mai importantă competiţie intercluburi.

De partea cealaltă, Chievo, pregătită de Rolando Maran, şi-a câştigat de-a lungul ultimelor stagiuni renumele unei formaţii care are capacitatea de a evita implicarea în duelul pentru menţinerea în prima ligă, însă situaţia din clasamentul Serie A nu este la fel de liniştitoare în acest an pentru formaţia veroneză. Deşi va avea o misiune extrem de complicată în tentativa de a obţine ceva din meciul de pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano, Chievo va trebui să facă tot posibilul pentru a-şi trece în cont cel puţin un punct. În caz contrar, oamenii lui Rolando Maran riscă să încheie etapa pe unul dintre locurile retrogradabile.

În aşteptarea confruntării programate a se disputa duminică după-amiaza, de la ora 16:00, iată câteva dintre cele mai importante date, statistici şi aspecte generale referitoare la istoricul partidelor dintre AC Milan şi Chievo, precum şi la randamentul recent al celor două echipe:

  • ultima înfrângere a lui AC Milan contra celor de la Chievo în Serie A datează din decembrie 2005: de atunci au urmat 19 victorii pentru gruparea rossonero şi trei rezultate de egalitate.
  • AC Milan este neînvinsă pe propria arenă împotriva lui Chievo la nivelul campionatului, bilanţul general fiind de 13 victorii şi două rezultate de egalitate în 15 meciuri disputate până în prezent.
  • AC Milan s-a impus în ultimele patru partide de campionat fără a primi gol: rossoneri nu au mai ajuns la cinci succese consecutive în Serie A fără gol primit din februarie 1994.
  • Chievo a pierdut nouă dintre cele mai recente 11 dueluri de campionat, cu un bilanţ completat de o victorie şi o remiză, iar în respectivul interval a încheiat şapte meciuri fără gol marcat.
  • de la începutul anului 2018, Chievo este echipa care a efectuat cele mai puţine şuturi în campionat (55), în timp ce AC Milan este formaţia care a şutat cel mai mult pe poartă în această perioadă, cu o medie de 6.6 execuţii pe meci.
  • trei dintre ultimele şapte goluri primite de Chievo în Serie A au venit ca urmare a unor lovituri de colţ: în total, gruparea veroneză a ajuns la nouă goluri primite din astfel de situaţii de joc (doar Crotone a primit mai multe, zece).
  • Andrè Silva este cel de-al 14-a marcator diferit al celor de la AC Milan în acest campionat: nicio echipă din prima ligă a campionatului italian nu a înscris cu mai mulţi jucători.
  • atacantul italian Roberto Inglese nu a mai marcat într-un meci de Serie A pe teren străin din septembrie 2017, când a punctat împotriva lui Cagliari; au urmat şapte goluri, însă toate reuşite pe stadionul Marc’Antonio Bentegodi din Verona.
  • experimentatul mijlocaş Riccardo Montolivo a înscris patru goluri în Serie A contra celor de la Chievo, mai mult decât în faţa oricărui adversar din prima ligă.
  • primul gol în Serie A al lui Emanuele Giaccherini a fost reuşit împotriva lui AC Milan, în septembrie 2010, la a doua sa prezenţă pe prima scenă a fotbalului italian.