Chris Smalling, pregătit pentru duelul cu Jamie Vardy

Fundaşul lui Manchester United, Chris Smalling, a prefaţat duelul cu atacantul Jamie Vardy, înainte de meciul de Premier League cu Leicester City

Chris Smalling (Manchester United), Jamie Vardy (Leicester City)
22 decembrie 2017

Fundaşul englez în vârstă de 28 de ani al lui Manchester United, Chris Smalling, a recunoscut faptul că duelul cu atacantul lui Leicester City, Jamie Vardy, reprezintă “un coşmar” pentru orice apărător, în aşteptarea confruntării din etapa a-19-a de Premier League. Formaţia pregătită de portughezul Jose Mourinho se va deplasa pe King Power Stadium pentru partida cu Leicester Cty, programată a se disputa sâmbătă seara, de la ora 21:45.

Jamie Vardy a marcat opt goluri în 20 de apariţii adunate în toate competiţiile de-a lungul actualului sezon şi are un randament bun în ceea ce priveşte meciurile directe cu echipele de top ale campionatului englez, reuşind cel mai recent să înscrie din penalty contra lui Manchester City în Cupa Ligii Angliei. Internaţionalul englez a dezvăluit în autobiografia lui faptul că fundaşul Chris Smalling s-a dovedit a fi cel mai dificil adversar de înfruntat, iar pentru compatriotul său sentimentul pare a fi reciproc înainte de duelul de pe King Power Stadium. În cadrul unui interviu acordat pentru site-ul oficial al clubului de pe Old Trafford, Chris Smalling a declarat: “Este un adevărat pericol, dar sunt încântat de duelurile mele cu ‘Vards’. Este un atacant care poate fi considerat un adevărat coşmar pentru fundaşi, deoarece aleargă tot timpul, este foarte mobil şi dificil de marcat. Apare foarte bine în spatele fundaşilor, ceea ce pentru un apărător este cea mai dificilă situaţe de rezolvat, însă aştept cu nerăbdare duelul cu el, în speranţa că voi fi pregătit să alerg tot timpul după el şi să în blochez cât mai eficient.” – a explicat fundaşul lui Manchester United.

“Leicester este o echipă foarte bună. Şi cred că, atunci când evoluezi cu Leicester, eşti conştient de stilul de joc pe care îl vei înfrunta. Le cunoaştem calităţile şi valoarea extremelor – Demarai Gray revine în echipă, iar Riyad Mahrez traversează o formă foarte bună. Aşadar trebuie să ne asigurăm că aceşti jucători vor fi blocaţi, iar atunci când avem mingea trebuie să avem o progresie cât mai rapidă pentru a-i surprinde.” – a concluzionat Chris Smalling, care a evoluat în fiecare dintre ultimele 21 de meciuri ale “Diavolilor” (19 în calitate de titular).

Manchester United se prezintă la meciul cu Leicester City de pe locul al doilea al clasamentului Premier League, la o distanţă de 11 puncte în spatele liderului Manchester City, astfel că oamenii lui Jose Mourinho vor avea nevoie să facă tot posibilul pentru a se impune pe King Power Stadium, într-o etapă în care Manchester City pare a avea o misiune facilă în duelul de pe teren propriu cu Bournemouth.