Christian Eriksen discută despre viitorul său la Tottenham

Mijlocaşul Christian Eriksen, unul dintre cei mai buni jucători ai lui Tottenham din acest sezon, a discutat despre viitorul său alături de Spurs

Christian Eriksen, Tottenham
21 martie 2018

Christian Eriksen a recunoscut că este “foarte fericit” la Tottenham după speculaţiile în ceea ce priveşte o posibilă mutare a sa în Primera Division, unde este dorit atât de FC Barcelona, cât şi de Real Madrid, la capătul unui sezon cu evoluţii remarcabile pentru internaţionalul danez în vârstă de 26 de ani.

Selecţionerul echipei naţionale a Danemarcei, Age Hareide, a declarat în cursul zilei de marţi faptul că mijlocaşul lui Tottenham ar putea fi un om de bază la Real Madrid sau FC Barcelona, precizând chiar că este un jucător mai bun ca Luka Modric. Totuşi, Christian Eriksen a dorit să îi liniştească pe fanii lui Spurs şi a confirmat că nu ia în considerare varianta despărţirii de gruparea londoneză în viitorul apropiat: “Pentru a fi sincer, nu mă gândesc foarte mult la lucrul acesta, la interesul altor echipe.” – a declarat Christian Eriksen, citat de publicaţia daneză BT – “Ca fotbalist, joci în prezent, dar ai întotdeauna vise. Visele reprezintă un lucru, însă sunt realiste doar dacă există o ofertă concretă. În acest moment majoritatea oamenilor sunt fericiţi la Tottenham şi eu sunt de asemenea. Orice jucător îşi doreşte să câştige titlul de Premier League sau trofeul Champions League sau FA Cup. Cred că oricine îşi doresşte că câştige trofee, puteţi să îl întrebaţi pe Kasper [Schmeichel] cum s-a simţit după ce a câştigat Premier League. Cred că a fost un sentiment extraordinar.” – a continuat internaţionalul danez.

Christian Eriksen a marcat 11 goluri, a oferit zece pase de gol în acest sezon şi a avut o contribuţie semnificativă în tentativa lui Spurs de a lupta cu Manchester United, Liverpool şi Chelsea pentru o poziţionare printre primele patru locuri ale clasamentului Premier League, ceea ce ar reprezenta posibilitatea de a evolua şi în viitoarea ediţie de UEFA Champions League. Formaţia pregătită de Mauricio Pochettino păstrează de asemenea şanse de a câştiga un trofeu în actualul sezon, urmând a înfrunta pe Manchester United în semifinalele FA Cup, iar Christian Eriksen este convins că va putea să îşi treacă în palmares un trofeu cu gruparea londoneză: “Am fost foarte aproape în ultimii ani, în acest sezon din păcate nu am reuşit să ne implicăm în lupta pe mai multe fronturi, dar rămâne un sezon foarte bun. Da, sunt convins că putem câştiga trofee, este suficient să ne gândim unde era Tottenham când am venit eu la echipă şi unde este acum. Acum lumea ne priveşte ca o echipă capabilă să lupte pentru câştigarea titlului, în timp ce înainte trebuia să luptăm pentru a intra printre primele patru sau chiar şase. Trebuie să progresăm în continuare pentru a deveni un club învingător, însă suntem pe drumul cel bun.” – a concluzionat mijlocaşul lui Tottenham.