Ciro Immobile îşi continuă forma excelentă în Serie A pentru Lazio

Atacantul lui Lazio, Ciro Immobile, a ajuns deja la 20 de goluri marcate după 19 etape de Serie A şi la 26 de goluri înscrise în toate competiţiile

Ciro Immobile, Lazio
9 ianuarie 2018

Fotbalul italian a adus întotdeauna în prim plan un standard foarte înalt în special din punctul de vedere al realizărilor defensive, însă uneori Serie A se remarcă inclusiv prin performanţele de excepţie ale atacanţilor. Unul dintre jucătorii care are parte de un sezon cu adevărat impresionant este Ciro Immobile. Prin cele 20 de goluri marcate până acum la nivelul campionatului, atacantul celor de la Lazio se află pe prima poziţie în clasamentul golgheterilor Serie A, depăşindu-l recent pe vârul şi în acelaşi timp căpitanul lui Inter, Mauro Icardi, graţie celor patru goluri marcate în ultima etapă de Serie A. Lazio s-a impus pe stadionul Paolo Mazza cu scorul de 5-2 contra celor de la SPAL, iar succesul obţinut în duelul cu echipa nou promovată a ajutat echipa pregătită de Simone Inzaghi să îşi depăşească marea rivală locală, AS Roma, în clasamentul Serie A.

După experienţele mai puţin reuşite din afara Italiei, la Borusia Dortmund şi FC Sevilla, Ciro Immobile a revenit în campionatul care l-a consacrat, iar Lazio s-a dovedit a fi locul ideal pentru a-şi redescoperi calităţile şi instinctul de golgheter. De la venirea sa la formaţia capitolină, Immobile a înscris 43 de goluri în 54 de meciuri de campionat şi pare a traversa cea mai bună formă a carierei. Din cele 19 apariţii la nivelul campionatului în actualul sezon, Ciro Immobile a marcat în 11 etape. De-a lungul primelor 12 runde, prolificul atacant a reuşit să îşi treacă în cont un hat-trick împotriva celor de la AC Milan şi duble în duelurile cu Genoa, Verona, Juventus, respectiv Cagliari. În total, talentatul atacant în vârstă de 27 de ani a ajuns deja la 26 de goluri marcate în 24 de meciuri din acest sezon în toate competiţiile.

La finalul stagiunii anterioare, atacantul lui Lazio încheia campionatul cu 23 de goluri, 26 în toate competiţiile. Ajuns deja la 20, respectiv 26 de goluri până acum, Ciro Immobile are o foarte bună oportunitate de a depăşi o serie de recorduri importante şi de a fi protagonistul celui mai bun sezon din carieră. Stilul de joc al lui Lazio, sub comanda tehnicianului Simone Inzaghi, contribuie cu siguranţă la realizările individuale de excepţie, într-o echipă în care alţi jucători, precum Lucas Leiva, Marco Parolo, Luis Alberto, Nani, Senad Lulic, Felipe Caicedo sau Milinkovic-Savic s-au făcut de asemenea remarcaţi.

Neînvinsă de-a lungul ultimelor patru etape de Serie A, dintre care trei au fost disputate pe teren străin, Lazio şi-a propus să lupte pentru revenirea în UEFA Champions League, iar prezenţa unui jucător precum Ciro Immobile se poată dovedi decisivă în tentativa oamenilor lui Simone Inzaghi de a încheia în faţa unor adversari cu o forţă financiară superioară, precum Inter Milan, AS Roma sau AC Milan. Dincolo de parcursul din campionat, unde o luptă cu Napoli şi Juventus pare totuşi dificil de câştigat pentru Lazio, gruparea capitolină are şansa de a-şi trece în palmares un trofeu în actualul sezon prin evoluţiile din Cupa Italiei (unde va înfrunta pe AC Milan în faza semifinalor competiţiei) sau traseul din UEFA Europa League, unde Lazio va evolua cu Steaua Bucureşti în runda şaisprezecimilor de finală.

Între timp, echipa din capitala Italiei se concentrează pe Serie A şi pe duelul programat a se disputa pe teren propriu contra celor de la Chievo, odată cu reluarea campionatului italian după pauza de iarnă.