Conte, după înfrângerea cu ManUnited: “Locul 4 este un vis pentru Tottenham”

Antonio Conte, după ManUnited - Tottenham 3-2: dezamăgit de rezultat, mulțumit de anumite aspecte ale jocului, circumspect în ceea ce privește top 4

Antonio Conte, Tottenham
13 martie 2022

Dezamăgit de rezultat, mulțumit de anumite aspecte ale jocului, circumspect în ceea ce privește terminarea sezonului de Premier League în top 4 – acestea au fost reperele declarațiilor lui Antonio Conte la finalul meciului pierdut de Tottenham pe Old Trafford cu Manchester United, scor 2-3.

“Nu putem fi altfel decât dezamăgiți, fiindcă după un astfel de meci simți că meritam mai mult. Partea bună este că am fost suficient de buni să revenim de două ori împotriva lui Manchester United, pe acest stadion, în această atmosferă. Nu este ușor, dar totuși am reușit”.

“Pe de altă parte, trebui să învățăm să decidem în favoarea noastră astfel de meciuri. Un joc nu este liniar ci are mai multe părți, iar noi trebuie să înțelegem când trebuie să presăm, când trebuie să creștem intensitatea, când trebuie să fim calmi și să păstrăm posesia mingii printr-un joc simplu, fără să luăm decizii pripite. Cred că avem încă multe de îmbunătățit la acest aspect”.

“Am egalat prima oară și după un minut am luat gol pe contraatac. Am egalat a doua oară și apoi am primit un gol din fază fixă. Sunt lucruri pe care le discutăm și le lucrăm la antrenamente, dar este nevoie de timp pentru ca aceste probleme să se rezolve”.

“Se vede o mare evoluție pe teren și sunt deja mai mult meciuri în care am jucat foarte bine, dar în același timp mă aflu în fața dumneavoastră vorbind despre o înfrângere și știți foarte bine că mie nu îmi place să pierd”.

Conte a mai recunoscut, într-o interveție la talkSPORT, că Tottenham nu se numără printre favoritele la top 4 în acest sezon.

“Sincer să fiu, top 4 este un vis. În momentul ăsta sunt patru echipe mai puternice, mult mai puternice decât noi. Trebuie să sperăm că una dintre ele va face pași greșiți în acest sezon, dar între timp noi trebuie să ne facem treaba noastră, să ținem aproape și să fim competitivi. Este nevoie de răbdare și timp pentru ca rezultatele bune să se lege, dar în acelați timp cred că pe teren se vede că echipa joacă din ce în ce mai bine. Pentru moment însă nu este suficient”.