David Silva şi-a prelungit contractul cu Manchester City

Mijlocaşul ofensiv spaniol David Silva a semnat o prelungire a contractului cu Manchester City până la finalul stagiunii 2019/2020

David Silva, Manchester City
30 noiembrie 2017

David Silva a semnat o prelungire a contractului cu Manchester City, după cum a anunţat liderul din clasamentul Premier League prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site oficial. Talentatul mijlocaş ofensiv spaniol, al cărui contract anterior era valabil până la finalul sezonului viitor, a ajuns la un acord cu Manchester City până în 2020.

Noul acord va însemna faptul că jucătorul ajuns la 31 de ani va atinge o bornă importantă, un deceniu petrecut la clubul de pe Etihad Stadium. David Silva a fost transferat de Manchester City de la Valencia în 2010 şi a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria clubului. De-a lungul celor şapte ani, David Silva a câştigat cu Manchester City două titluri de campioana a Angliei, două trofee în Cupa Ligii Angliei şi FA Cup. Actualul sezon a început de asemenea cu evoluţii excelente ale mijlocaşului ofensiv spaniol, care a adunat deja opt pase de gol în Premier League pentru formaţia lui Pep Guardiola, mai mult decât oricare jucător din campionatul Angliei.

“Sunt foarte bucuros pentru această prelungire a contractului cu Manchester City.” – a declarat David Silva, citat de site-ul oficial al clubului – “Sunt incredibil de mândru de tot ceea ce am realizat alături de City în cei şapte ani şi jumătate de când sunt aici, iar acum alături de Pep simt că suntem într-o poziţie extraordinară să câştigăm trofee în următoarea perioadă. Stilul de joc pe care îl practicăm reprezintă o plăcere pentru mine şi sunt încrezător că vom valorifica acest joc prin trofee în următorii ani.” – a explicat fostul jucător al celor de la Valencia.

Manchester City păstrează un avantaj de opt puncte în faţa rivalei locale Manchester United după 14 etape disputate în actuala ediţie de Premier League şi este calificată în fazele eliminatorii din UEFA Champions League. David Silva a adunat 18 apariţii şi a marcat două goluri în campionat, înainte de duelul cu West Ham United din următoarea etapă de Premier League.