Davide Zappacosta, aproape de o revenire în Serie A

Fundaşul lateral al celor de la Chelsea, Davide Zappacosta, ar putea reveni în Italia după un singur an petrecut în Premier League

Davide Zappacosta, Chelsea
21 iunie 2018

Fundaşul italian al celor de la Chelsea, Davide Zappacosta, ar putea reveni în Serie A, unde este dorit de Inter Milan. Gruparea nerazzurro a obţinut calificarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League şi îşi propune acum să îşi întărească lotul în vederea stagiunii 2018/2019, iar fostul jucător al lui Atalanta şi Torino este văzut ca una dintre ţintele principale pentru banda dreaptă a echipei antrenate de Luciano Spalletti.

În vârstă de 26 de ani, Davide Zappacosta a fost adus de tehnicianul italian Antonio Conte la Chelsea în ultima zi a campaniei de transferuri de vara trecută, după ce a colaborat cu tehnicianul italian şi la echipa naţională, în vederea pregătirilor pentru Euro 2016. Totuşi, fundaşul de bandă nu s-a adaptat uşor la jocul din Premier League şi a întâmpinat dificultăţi în a se impune în formaţia de start, deşi a încheiat stagiunea cu 22 de apariţii în total (majoritatea din postura de rezervă) şi un gol. Actualul său contract cu gruparea londoneză este valabil până la finalul stagiunii 2020/2021, însă fosta campioană a Angliei pare dispusă să accepte o eventuală propunere venită pe adresa clubului în ceea ce priveşte un transfer al jucătorului italian.

Nigerianul Victor Moses a continuat să rămână prima variantă pentru banda dreaptă a lui Chelsea, de-a lungul unui sezon extrem de dificil pentru gruparea londoneză, care nu a reuşit să obţină calificarea în UEFA Champions League, astfel că foarte probabil se va despărţi de tehnicianul Antonio Conte în această vară, urmând ca un alt antrenor italian, Maurizio Sarri, să aibă prima şansă de a prelua pe Chelsea. Situaţia incertă în ceea ce priveşte numele viitorului antrenor duce inevitabil la probleme privind definitivarea lotului pentru stagiunea viitoare, însă Davide Zappacosta, care a venit la Chelsea în schimbul sumei de aproximativ 28 de milioane de euro, ar putea reveni în Serie A sub formă de împrumut, pentru ca la finalul sezonului viitor, Inter să aibă posibilitatea de a-l păstra definitiv pe jucătorul italian în schimbul unei sume care foarte probabil va fi stabilita în jurul a 20 de milioane de euro.

Presa britanică informează inclusiv despre un posibil interes al lui Chelsea pentru un alt fundaş din Serie A, Daniele Rugani, jucătorul campioanei Italiei, Juventus, pentru care formaţia din Premier League pare dispusă să plătească 35 de milioane de euro. Daniele Rugani a fost dorit de Maurizio Sarri şi la Napoli, într-un moment în care Juventus a încercat să definitiveze transferul lui Marek Hamšík, dar în cele din urmă nu a fost dispusă să renunţe la tânărul fundaş central pentru a convinge pe Napoli să accepte cedarea mijlocaşului slovac.