Dirk Kuyt, încrezător în şansele lui Liverpool înainte de meciul cu Chelsea

Fostul jucător al lui Liverpool, Dirk Kuyt, a discutat despre seria de meciuri a "Cormoranilor", începând cu duelul din Premier League cu Chelsea

Dirk Kuyt, fostul jucător al lui Liverpool
23 noiembrie 2017

Fostul atacant al celor de la Liverpool, Dirk Kuyt, a declarat că echipa antrenată de Jurgen Klopp “se află în creştere” şi este încrezător în şansele grupării de pe Anfield de a reuşi o perioadă pozitivă în următoarele săptămâni, în ciuda programului extrem de aglomerat. Liverpool a avut parte de unele evoluţii pozitive în debutul stagiunii, mai ales la capitolul realizări din punct de vedere ofensiv, însă lipsa de siguranţă a compartimentului defensiv a dus la pierderea multor puncte importante, cel mai recent în UEFA Champions League, unde “Cormoranii” nu au reuşit să gestioneze un avantaj de trei goluri cu FC Sevilla, fiind egalaţi în repriza a doua.

Deşi tehnicianul Jurgen Klopp nu a reuşit momentan să rezolve problemele din defensiva lui Liverpool, Dirk Kuyt este de părare că există semne încurajatoare în jocul fostei sale echipe şi consideră că o serie de rezultate pozitive în perioada Crăciunului este posibilă, pentru ca Liverpool să recupereze terenul pierdut faţă de primele locuri în clasamentul Premier League, începând chiar de la meciul cu Chelsea, programat a se disputa sâmbătă seara pe teren propriu: “Când joacă pe Anfield, Liverpool ar trebui întotdeauna să fie considerată favorită.” – a precizat Dirk Kuyt, în cadrul unui interviu acordat pentru site-ul oficial al clubului – “Nu contează numele echipei care se deplasează pe Anfield.”

“Cu suporterii şi publicul de partea lor, ar trebui întotdeauna să fie consideraţi favoriţi, iar jucătorii ar trebui să evolueze mereu pentru a câştiga. Sunt sigur că aşa vor juca şi de data aceasta. Liverpool şi Chelsea sunt ambele echipe foarte bune, dar cred că mai ales Liverpool este în creştere, se poate observa modul în care îşi îmbunătăţesc jocul. Am ajuns într-un moment foarte interesant al sezonului şi sunt foarte încrezător în şansele echipei de a aduna multe victorii şi puncte în perioada de Crăciun.” – a continuat fostul atacant olandez, care a evoluat pe Anfield în perioada 2006–2012, reuşind să înscrie peste 50 de goluri în Premier League.

Liverpool se prezintă la meciul din următoarea etapă de campionat cu Chelsea de pe locul al cincilea în ierarhia Premier League, la 12 puncte distanţă de liderul Manchester City, însă la doar trei lungimi de campioana Angliei, Chelsea, astfel că formaţia condusă de pe bancă de către Jurgen Klopp ar putea intra în primele patru printr-un rezultat pozitiv în acest weekend. Totuşi, Liverpool va avea nevoie de o evoluţie defensivă mult mai bună decât cea evidenţiată în repriza a doua a confruntării de la mijlocul săptămânii cu Sevilla.