După victoria cu Arsenal, Watford este pregătită de o nouă surpriză cu Chelsea

Watford ocupă poziţia a patra în clasamentul Premier League după opt etape, de-a lungul cărora a înregistrat patru victorii şi trei remize

Tom Cleverley a marcat golul decisiv al meciului Watford - Arsenal 2-1
17 octombrie 2017

Watford poate fi extrem de mulţumită de modul în care a început actuala ediţie de Premier League, cu patru victorii şi trei rezultate de egalitate după primele opt etape de campionat, singurul eşec fiind consemnat în faţa liderului Manchester City. Rezultatele bune au permis echipei antrenate de Marco Silva să ocupe momentan poziţia a patra a clasamentului Premier League, în faţa unor adversari cu pretenţii mult mai mari precum Liverpool, Arsenal sau campioana Chelsea.

Formaţia lui Arsene Wenger a fost chiar ultima victimă a celor de la Watford, care în etapa de campionat din weekend au reuşit să se impună pe Vicarage Road Stadium în duelul cu mult mai titratul său oponent, deşi Arsenal conducea cu 1-0 la pauză prin golul marcat de Per Mertesacker. Troy Deeney a restabilit egalitatea cu 20 de minute înainte de final, pentru ca golul decisiv să fie înscris de Tom Cleverley în al doilea minut al prelungirilor, spre entuziasmul general al publicului gazdă, care va spera acum ca Watford să poată continua momentul optim de formă. Iar autorul golului care a consemnat victoria lui Watford contra celor de la Arsenal, Tom Cleverley, se arată încrezător în şansele echipei de produce o nouă surpriză în runda următoare din Premier League, când formaţia lui Marco Silva va avea dificila misiune de a înfrunta campioana Angliei, Chelsea, chiar pe Stamford Bridge:

“Cred cu adevărat că reuşim să construim ceva special aici.” – a declarat Tom Cleverley, citat de site-ul oficial al clubului – “De ce să nu credem că avem capacitatea de a merge pe terenul lui Chelsea şi de a câştiga? Ne vom deplasa acolo cu încredere, în special după victoria splendidă cu Arsenal.” – a adăugat Tom Cleverley.

Atacantul şi în acelaşi timp căpitanul Troy Deeney, care contra lui Arsenal a marcat la rândul sau primul gol din acest sezon, a lăudat contribuţia şi impactul lui Tom Cleverley, precizând că internaţionalul englez merita să îşi treacă în cont prima reuşită la nivelul campionatului ca răsplată pentru evoluţiile pozitive din debutul stagiunii: “Tom a fost de departe cel mai bun jucător al nostru. (Abdoulaye) Doucoure a primit toate laudele pentru golurile marcate, însă jocul lui Tom a fost unul excepţional şi sunt foarte bucuros pentru el că a reuşit să înscrie acel gol.” – a declarat atacantul englez.

Troy Deeney s-a arătat de asemenea încântat de performanţa reuşită de Watford, care a adunat trei victorii în ultimele cinci etape de Premier League, după ce în stagiunea anterioară echipa a încheiat campionatul pe poziţia a-17-a, prima deasupra celor trei locuri retrogradabile: “Este un început de sezon extraordinar pentru noi. Avem un grup unit şi încercăm să construim o echipă puternică. Suntem încrezători în forţele noastre, iar faptul că stăm foarte bine fizic cred că a fost evident până acum. De asemenea cei care intra pe teren venind de pe banca de rezerve reuşesc să facă diferenţa. Rezultatele noastre de până acum sunt ca urmare a unui efort imens la nivel colectiv.” – a explicat Troy Deeney, înainte de meciul pe care Watford îl va disputa sâmbăta viitoare pe arena Stamford Bridge din capitala Angliei.