Eden Hazard, concentrat pe obiectivele lui Chelsea din a doua parte a stagiunii

Atacantul belgian al lui Chelsea, Eden Hazard, a discutat despre obiectivele campioanei Angliei din partea finală a sezonului

Eden Hazard, Chelsea
14 februarie 2018

Atacantul belgian Eden Hazard a transmis un mesaj clar colegilor săi de la Chelsea, precizând că gruparea londoneză trebuie să facă tot posibilul pentru a încheia printre primele patru în clasamentul Premier League şi a-şi asigura astfel participarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League. Campioana Angliei nu a reuşit să mai repete parcursul impresionant din stagiunea anterioară şi a adunat doar trei victorii din ultimele 11 meciuri disputate în toate competiţiile, ocupând momentan doar locul al patrulea, la o distanţă de 19 puncte în spatele liderului Manchester City. În plus, Chelsea a fost deja eliminată din Cupa Ligii Angliei.

Eden Hazard a marcat două goluri în meciul câştigat recent de Chelsea pe teren propriu contra celor de la West Bromwich Albion, după două eşecuri consecutive suferite la nivelul campionatului, cu Bournemouth, respectiv Watford, iar vârful belgian speră acum ca echipa să continue seria rezultatelor pozitive pentru a-şi îndeplini obiectivele stabilite pentru finalul sezonului: “A fost un răspuns bun după cele două înfrângeri. Suntem o echipă alcătuită din jucători de top şi avem datoria de a încheia printre primele patru la finalul campionatului, acesta este obiectivul nostru.” – a explicat Eden Hazard, în cadrul unui interviu acordat pentru site-ul oficial al clubului londonez – “Mai avem de disputat 11 meciuri de acum şi până la finalul stagiunii, aşadar trebuie să dăm totul pentru a ne asigura că ne vom clasa printre primele patru.”

UEFA Champions League şi FA Cup sunt celelalte două competiţii în care Chelsea este angrenată, iar Cupa Angliei pare a reprezenta cel mai accesibil traseu către câştigarea unui trofeu în acest sezon. Eden Hazard a făcut apel la unitate de grup pentru ca formaţia de pe Stamford Bridge să poată lupta cu şanse reale pentru un trofeu: “Trebuie să rămânem un grup unit, să muncim împreună şi să câştigăm meciuri. Când joci la Chelsea trebuie să te prezinţi pe teren cu acest gând. Trebuie să ne regăsim printre primele patru pentru a evolua în Champions League în stagiunea viitoare şi ar fi extraordinar dacă am câştiga FA Cup. Jucăm de asemenea în Champions League, nu este uşor să câştigi această competiţie, dar trebuie să dăm totul. Mai avem trei luni din actualul sezon şi trebuie să dăm totul pentru a ne îndeplini obiectivele. Iar la Chelsea obiectivul este mereu câştigarea trofeelor.” – a concluzionat talentatul atacant belgian.

Chelsea pare a avea o misiune facilă în viitoarea rundă din FA Cup, urmând a înfrunta acasă pe Hull City, într-un meci programat a se disputa vineri. Formaţia antrenată de italianul Antonio Conte se va concentra apoi pe mult aşteptatul duel cu FC Barcelona, contând pentru faza optimilor de finală din UEFA Champions League.