Eden Hazard discută despre perioada petrecută de Mohamed Salah la Chelsea

Eden Hazard a prefaţat meciul de Premier League cu Liverpool şi reîntâlnirea cu Mohamed Salah, alături de care a evoluat la Chelsea în perioada 2013-2015

Mohamed Salah a disputat doar 13 meciuri de Premier League pentru Chelsea
24 noiembrie 2017

Eden Hazard a declarat că Mohamed Salah nu a primit cu adevărat o şansă de a-şi demonstra calităţile şi valoarea în perioada petrecută de el la Chelsea, precizând că este încântat de reîntâlnirea cu talentatul mijlocaş ofensiv egiptean, care evoluează în acest moment la Liverpool. Campioana Angliei, Chelsea, se va deplasa sâmbătă seara pe stadionul Anfield pentru duelul cu Liverpool, pe care gruparea londoneză îl va aborda cu un avantaj de trei puncte în clasamentul Premier League.

Mohamed Salah a avut parte de o revenire de excepţie în campionatul Angliei, odată cu transferul său la Liverpool de la AS Roma pentru suma de aproximativ 40 de milioane de euro la începutul actualului sezon, aflându-se momentan pe prima poziţie a clasamentului golgheterilor Premier League, graţie celor nouă goluri marcate în primele 12 etape de campionat. Forma sa din stagiunea 2017/2018 i-a surprins pe mulţi dintre cei care au urmărit cariera sa la Chelsea, după ce clubul de pe Stamford Bridge l-a adus de la FC Basel pentru suma de 13 milioane de euro în 2014 pentru a-l înlocui pe Juan Mata. Tânărul mijlocaş ofensiv egiptean nu reuşea totuşi să se impună la Chelsea, pentru care a adunat doar 19 prezenţe în toate competiţiile sub comanda lui Jose Mourinho, înainte de a fi trimis sub formă de împrumut la Fiorentina şi AS Roma. Clubul din capitala Italiei l-a transferat în cele din urmă definitiv pentru aproximativ 14 milioane de euro.

Totuşi, Eden Hazard a precizat că nu s-a îndoit niciodată de calităţile lui Mohamed Salah, adăugând că este bucuros să vadă ascensiunea spectaculoasă a jucătorului egiptean odată cu revenirea acestuia în Premier League: “Rămâne prietenul meu şi am păstrat legătura” – a explicat atacantul belgian, întrebat despre Mohamed Salah – “Este un fotbalist de cel mai înalt nivel. Nu a primit cu adevărat o şansă la Chelsea, poate din cauza antrenorului, poate din cauza celorlalţi jucători. Nu ştiu. Este un jucător de calitate, dar îmi amintesc faptul că în acea perioadă eram eu, Willian, Oscar, aşadar nu a fost uşor pentru el. Dar este cu siguranţă un jucător de top, iar noi ca echipă suntem conştienţi de calitatea pe care o are. Este un atacant extraordinar, iar în acest sezon a marcat multe goluri.” – a declarat Eden Hazard, care mai apoi a continuat:

“La antrenamente era capabil să facă orice. Chiar şi în meciurile în care a evoluat pentru noi, uneori a marcat goluri sau a realizat acţiuni de atac prin care a fost evident pentru toată lumea cât de talentat este. Mă bucur pentru el. Dar când nu joci la o echipă, este ceva firesc să te gândeşti să pleci. Ai nevoie de o şansă, iar el a profitat de ocazia pe care a primit-o la Fiorentina, aşadar a făcut ceea ce ar face orice fotbalist care nu joacă. Dacă nu aş juca, şi eu m-aş gândi să plec. Este ceva normal, deoarece toată lumea îşi doreşte să joace. L-am urmărit în perioada în care evolua pentru Roma, unul dintre prietenii mei de la echipa naţională, Radja Nainggolan, era de asemenea acolo, şi a jucat foarte bine. Acum de asemenea joacă la cel mai înalt nivel. Inclusiv la echipa naţională a avut o contribuţie decisivă şi a reuşit să obţină calificarea la Campionatul Mondial. Urmează meciul cu Liverpool va trebui să avem foarte mare grijă la el. Dar apoi la finalul meciului voi merge pentru a face schimb de tricouri cu el.” – a adăugat atacantul belgian.

Chelsea va evolua în compania celor de la Liverpool pe arena Anfield la mai puţin de 72 de ore după o deplasare lungă şi obositoare în Azerbaidjan pentru meciul cu FK Qarabag din UEFA Champions League, o situaţie din cauza căreia tehnicianul italian Antonio Conte şi-a exprimat public nemulţumirea, însă Eden Hazard precizează că gruparea londoneză va fi pregătită din punct de vedere fizic şi psihic pentru duelul din următoarea etapă de Premier League: “Eu mă simt bine, sunt 100% apt de joc. Mulţi jucători nu au evoluat în partida de miercuri, eu am fost pe teren doar 60 de minute, iar N’Golo [Kante] a fost de asemenea înlocuit, aşadar suntem pregătiţi. Va fi un meci foarte dificil şi echilibrat. Noi suntem profesionişti şi trebuie să fim obişnuiţi cu astfel de situaţii, vom face totul pentru a ne recupera cât mai bine. Suntem încrezători şi avem toate calităţile necesare pentru a câştiga următoarele meciuri.” – a concluzionat Eden Hazard.