Europa League
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
11
FC Barcelona
FC Barcelona
Ansgar Knauff 48
Ferran Torres 66

Eintracht Frankfurt 1-1 Barcelona. Remiză mulțumitoare pentru catalani într-un meci dificil

Eintracht Frankfurt - Barcelona, scor 1-1. Cronica meciului în care Ferran Torres a adus o remiză catalanilor după o primă repriză foarte bună a nemților

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
08 aprilie 2022
Ferran Torres a marcat golul Barcelonei în remiza 1-1 de la Frankurt în Europa League
Ferran Torres a marcat golul Barcelonei în remiza 1-1 de la Frankurt în Europa League

Timp de 60 de minute Barcelona s-a văzut depășită la toate capitolele de intensitatea lui Eintracht Frankfurt și a fost nevoie de refacerea integrală a ceea ce este în momentul de față compartimentul ofensiv standard al lui Xavi pentru a reechilibra scorul după un gol meritat al gazdelor.

Dacă mai era vreo umbră de îndoială după El Clasico, linia de mijloc De Jong – Busquets – Pedri și cea de atac Dembele – Aubameyang – Ferran Torres trebuie să reprezinte prima soluție pentru Barcelona în orice meci cu miză. Xavi trebuia să facă schimbări, iar Gavi și Adama Traore au fost variantele așteptate, însă pe teren formația blaugrana nu a găsit răspuns la jocul foarte fizic și energic al gazdelor, impulsionat și de atmosfera frenetică din tribune, mai fierbinte chiar și decât cea de la Istanbul.

Barcelona a încercat să paseze dar nu a avut viteza necesară pentru a elibera oameni în atac, iar în apărare a avut probleme să stăvilească raidurile pe benzi ale gazdelor. Încă din minutul 6 Sow a avut o mare ocazie când a reluat pe lângă poartă dintr-o poziție liberă în mijlocul careului, Gavi a apărut oportun ceva mai târziu să respingă o altă minge din fața unui adversar sosit fără marcaj, Pique a rezistat pe teren doar o jumătate de repriză până când a suferit o problemă musculară după o alunecare nefastă, iar arbitrajul video a intervenit în favoarea catalanilor pentru a anula penalty-ul dictat inițial de arbitru după o intervenție a lui Busquets la minge.

În lipsa lui Pique greul apărării a rămas pe umerii lui Eric Garcia iar răspunsul său a fost pozitiv, până când a respins nefericit cu capul după o fază fixă până la Knauff, care a reluat imparabil în vinclu din afara careului pentru 1-0 la câteva minute de la startul reprizei secunde.

Xavi a făcut schimbările așteptate după o oră de joc, iar intrarea lui Dembele și Frenkie de Jong a avut efect rapid, o succesiune rapidă de pase din prima între ei și Ferran Torres ducând la golul egalizator, unul din cele mai frumoase marcate de Barcelona în actualul sezon. La 1-1 formația calatană a părut să se simtă mai confortabil pe teren și a fost ajutată de și eliminarea lui Tuta survenită în minutul 78 pentru al doilea cartonaș galben, însă asaltul de final nu a mai avut efect pe tabelă iar jocul s-a terminat la egalitate, păstrând întregul suspans pentru returul de joia viitoare de pe Camp Nou.

Egalul în deplasare, de bun augur pentru Barcelona în cupele europene. Curiozități statistice ale meciului Eintracht Frankfurt - FC Barcelona 1-1

  • FC Barcelona s-a calificat în 28 din cele 34 de duble eliminatorii europene în care a încheiat la egalitate manșa tur în deplasare. Ultima oară când a părăsit o competiție continentală după o remiză în deplasare a fost contra lui Juventus în Champions League 2003, 1-1 la Torino și 1-2 pe Camp Nou după prelungiri. De atunci a obținut 10 calificări consecutive în astfel de situații.
  • Frenkie de Jong a oferit 3 assisturi în ultimele 7 meciuri pentru Barcelona, după ce avusese 4 astfel de contribuții în precedentele 47 de jocuri. Contra lui Eintracht Frankfurt, el a bifat al 50-lea meci personal în cupele europene.
Eintracht Frankfurt - FC Barcelona 1-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Eintracht Frankfurt - FC Barcelona: Almamy Touré, primele minute pentru Eintracht Frankfurt după 81 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Eintracht Frankfurt - FC Barcelona 1-1

Eintracht Frankfurt
Șuturi Eintracht Frankfurt
  • Total: 16
  • Pe poartă: 5
34-66
Posesie (%)
  • Eintracht Frankfurt
  • FC Barcelona
FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
  • Total: 7
  • Pe poartă: 3
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
16
7
Șuturi pe poartă
5
3
Șuturi pe lângă poartă
5
3
Șuturi blocate
6
1
Faulturi comise
15
3
Cornere
6
6
Ofsaiduri
5
1
Cartonașe galbene
4
0
Cartonașe roșii
1
0
Parade portar
2
4
Total pase
315
638
Pase completate
223
534
Acuratețe pase
71
84