La Liga
Elche
Elche
02
FC Barcelona
FC Barcelona
Frenkie de Jong 39
Riqui Puig 89

Elche – Barcelona 0-2. Catalanii bifează a cincea victorie consecutivă în deplasare

Barcelona a câștigat la Elche, scor 0-2, și termină turul campionatului în Spania pe locul 3, la 3 puncte în spatele lui Real Madrid

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
24 ianuarie 2021
Riqui Puig a marcat cu capul în meciul Elche - Barcelona 0-2 (24 ianuarie 2021)
Riqui Puig a marcat cu capul în meciul Elche - Barcelona 0-2 (24 ianuarie 2021)

În absența lui Messi și venită după trei meciuri de câte 120 de minute, Barcelona a fost lipsită și de strălucire și de prospețime în deplasarea la Elche, însă insistența ofensivă în fața unui adversar lipsit de abilități i-a adus cea de-a cincea victorie consecutivă în deplasare, lucru pe care îl realizase ultima oară în urmă cu trei ani. În urma acestui succes formația catalană revine pe locul 3 în clasament după 19 jocuri, la doar trei puncte de locul 2 ocupat de Real Madrid dar la șapte de liderul Atletico, care are și două meciuri în minus.

Lipsită de ritm, Barcelona a avut o posesie ternă în fața unei formații gazdă cantonată în apărare cu șase fundași în multe momente ale jocului, însă a avut noroc să intre în avantaj la pauză după ce Diego Gonzalez a respins spre propria poartă o minge centrată de Braithwaite, iar De Jong a apărut în ultima clipă pentru a transforma autogolul în gol. La 1-0 misiunea catalanilor ar fi trebuit să fie simplă, însă a fost nevoie de o intervenție a lui Ter Stegen pentru a menține avantajul după ce Mingueza și-a adăugat numele pe lista tot mai lungă a gafeurilor din tabăra blaugrana și i-a permis lui Rigoni să pătrundă singur spre poartă. Aceasta a fost însă singura mare ocazie a gazdelor, în timp ce Barcelona a mai punctat o dată în final prin Riqui Puig, proaspăt introdus pe teren, după o acțiune a lui De Jong.

Elche - FC Barcelona 0-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Elche - FC Barcelona

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Elche - FC Barcelona 0-2

Elche
Șuturi Elche
  • Total: 4
  • Pe poartă: 2
34-66
Posesie (%)
  • Elche
  • FC Barcelona
FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
  • Total: 15
  • Pe poartă: 8
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
4
15
Șuturi pe poartă
2
8
Șuturi pe lângă poartă
2
6
Faulturi comise
15
9
Ofsaiduri
1
1
Parade portar
6
2
Total pase
372
699
Pase completate
312
636
Acuratețe pase
84%
91%