Emre Can, încrezător înainte de meciul lui Liverpool cu Manchester United

Mijlocaşul german Emre Can a prefaţat duelul dintre Liverpool şi Manchester United din etapa a opta a campionatului englez

Emre Can, Liverpool
13 octombrie 2017

După pauza prilejuită de meciurile echipelor naţionale, Premier League se reia în acest sfârşit de săptămână, iar etapa cu numărul opt se va deschide prin una dintre cele mai aşteptate confruntări din fotbalul englez, duelul dintre Liverpool şi Manchester United, care va avea loc sâmbătă după amiaza pe stadionul Anfield.

“Cormoranii” vor încerca să treacă peste perioada mai puţin pozitivă înregistrată înainte de pauza competiţională şi să obţină un succes care să îi apropie de Manchester United în fruntea clasamentului Premier League, iar mijlocaşul german Emre Can este încrezător în şansele lui Liverpool de a câştiga acest meci, care va reprezenta primul de pe teren propriu de-a lungul ultimelor patru săptămâni. Jucătorul în vârstă de 23 de ani a discutat despre capitolele la care echipa sa trebuie să fie superioară pentru a face faţă formaţiei pregătite de antrenorul portughez Jose Mourinho:

“Vom juca pentru oraşul Liverpool, pentru fani şi pentru noi.” – a declarat Emre Can, citat de presa britanică – “Va fi o partidă extrem de dificilă, deoarece în acest sezon Manchester United s-a descurcat foarte bine până acum, dar ştim că şi noi avem o echipă puternică şi aşteptăm acest meci cu nerăbdare. Trebuie să fim eficienţi la deposedări, trebuie să încercăm să dominăm mijlocul terenului şi să marcăm goluri atunci când ne creăm ocazii. Vom vedea ce se va întâmpla.” – a adăugat fostul mijlocaş al celor de la Bayer Leverkusen.

“Este întotdeauna un lucru special să jucăm pe stadionul Anfield, iar acum avem ocazia de a înfrunta pe Manchester United, după mai multe săptămâni în care nu am mai evoluat pe teren propriu. Suntem încrezători şi nerăbdători să jucăm acest meci şi să revenim pe Anfield.” – a continuat Emre Can, în vederea duelului contând pentru etapa cu numărul opt din Premier League.

Oamenii lui Jurgen Klopp au fost cu siguranţă dezamăgiţi de faptul că au pierdut puncte importante atât în campionat, cât şi în UEFA Champions League, la capătul unor partide în care Liverpool a controlat jocul în cea mai mare parte a timpului şi a reuţit să îşi creeze mai multe ocazii de gol, precum în meciurile recente cu Spartak Moscova sau Newcastle United. În ciuda unei impresii pozitive pe durata confruntărilor, jocul bun nu s-a concretizat în victorii, astfel că la nivelul campionatului Liverpool se află deja la şapte puncte în spatele rivalei Manchester United. Emre Can a recunoscut faptul că pauza la nivel de club a venit într-un moment oportun pentru formaţia lui Jurgen Klopp: “Ultimele săptămâni nu au fost cele mai bune pentru noi, deoarece nu am obţinut rezultatele pe care le-am fi dorit. Însă nu am jucat rău, ci ne-am dominat adversarii, însă nu am reuşit să concretizăm ocaziile. Pentru mulţi dintre noi nu a fost o perioadă uşoară înainte de pauza competiţională. Însă trebuie să rămânem uniţi şi să dăm totul pe teren, iar victoriile sunt sigur că vor veni.” – a concluzionat mijlocaşul german al lui Liverpool.