Eric Abidal se gandeste la retragere!

Fundasul lateral francez Eric Abidal s-ar putea retrage din activitate in 2011, atunci cand ii expira contractul cu FC Barcelona.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
5 februarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Desi are doar 29 de ani, Eric Abidal se gandeste deja la retragere. Intr-un interviu acordat cotidianului Le Parisien, internationalul francez a lasat sa se inteleaga ca ar putea renunta la cariera de fotbalist in 2011, atunci cand ii expira intelegerea cu FC Barcelona.

„Ma gandesc sa ma retrag in 2011”, a spus el. „Noi, jucatorii, suntem foarte diferiti. [Pavel] Nedved inca joaca la varsta de 36 de ani, iar [Willy] Sagnol a renuntat la 31”.

„In ceea ce ma priveste, simt ca trupul nu mai raspunde la fel ca inainte, in ciuda calitatii staffului medical al Barçei”, a explicat jucatorul motivul posibilei retrageri.

„Este o varianta”, a mai spus el. „In acelasi timp, ca si competitor, imi doresc sa continui. Vom vedea atunci”.

Intrebat despre posibilitatea de a se intoarce la Olympique Lyon ca parte a unui eventual schimb cu Karim Benzema, fundasul Barçei a fost foarte vehement: „Eu nu sunt o bucata de carne. Inteleg ca Barça il doreste pe Coco si are dreptate, dar eu nu voi fi implicat in aceasta afacere. Eu nu vreau sa plec de la Barcelona in urmatoarele doua sezoane”.

Mai mult, Abidal nu vede cu ochi buni venirea lui Benzema sau a lui Franck Ribery pe Camp Nou.

„Benzema face un sezon foarte bun la Lyon dar trebuie sa aiba continuitate pentru a creste. In schimb, la Barcelona competitia ar putea fi mult prea dura si i-ar putea dauna. Daca semneaza, unde ar putea sa joace? In locul lui Eto’o? La fel este si in cazul lui Ribery. Barça il doreste dar pe pozitia lui joaca Henry, iar „Titi” nu va pleca nicaieri cu un an inainte de Mondial”.