Everton, cea mai indisciplinată echipă din istoria Premier League, urmată de Chelsea

Site-ul DirtyTeams.co.uk a realizat un clasament pe baza sancţiunilor disciplinare primite de echipele din Premier League

20 octombrie 2017

Everton este cea mai indisciplinată echipă care a evoluat în Premier League, de la apariţia oficială a actuelei competiţii, în anul 1992. Gruparea din Liverpool este urmată de Chelsea, într-un clasament realizat de site-ul DirtyTeams.co.uk, care a utilizat un sistem bazat pe puncte, prin acordarea a 25 de puncte pentru fiecare cartonaş roşu, cinci puncte pentru un cartonaş galben şi un punct pentru fiecare fault comis de echipe. Statistica a luat în considerare toate cartonaşele şi faulturile pentru fiecare formaţie ce a evoluat minim un an în prima ligă a campionatului Angliei, din anul 1992 şi până în prezent.

Oarecum surprinzător, Arsenal şi Tottenham ocupă următoarele două poziţii, în timp ce Manchester United, s-a clasat pe locul al şaselea, deşi cele trei echipe sunt cunoscute pentru tendiţa de a avea de partea lor posesia balonului, ceea ce în teorie ar trebui să însemne mai puţine situaţii care să conducă la sancţiuni disciplinare.

Alte date statistice adunate de DirtyTeams.co.uk evidenţiază faptul că:

– Derby County este cea mai indisciplinată echipă pe baza mediei de meciuri disputate de-a lungul timpului în Premier League. Derby County are de asemenea o medie a cartonaşelor galbene şi a faulturilor pe meci mai mare decât orice altă formaţie.

– Blackburn Rovers deţine recordul la categoria cea mai indisciplinată echipă într-un sezon. În stagiunea 1998/1999, Blackburn Rovers a adunat opt cartonaşe roşi, 80 de cartonaşe galbene şi un total de 725 de faulturi.

– Coventry City s-a dovedit cea mai disciplinată echipă din istoria Premier League într-un sezon (1993/1994), la finalul căruia a încheiat campionatul cu doar 12 cartonaşe galbene primite şi nicio eliminare.

Clasamentul realizat de DirtyTeams.co.uk: