Fred, unul din remarcații meciului Manchester United – Tottenham

Fred a fost unul dintre cei mai buni oameni ai meciului Manchester United - Tottenham, lucru apreciat și de antrenorul Ralf Rangnick

Fred, Manchester United
13 martie 2022

“Dacă Ronaldo a fost starul lui Manchester United, Fred a fost motorul. De unul singur a reușit să stăvilească pressingul lui Tottenham fază după fază, să dribleze la centrul terenului și să folosească mingea cu inteligență. A fost plin de energie”, a titrat Manchester Evening News la finalul meciului de pe Old Trafford în care brazilianul a preluat o parte din responsabilitățile obișnuite ale lui Bruno Fernandes, indisponibil după un test pozitiv Covid-19.

Fred a fost instrumental în primul gol al întâlnirii când i-a oferit o pasă de efect lui Cristiano Ronaldo într-o zonă liberă în apropierea careului advers, de unde lusitanul a catapultan balonul cu un șut senzațional. A fost al patrulea assist pentru brazilian în mandatul lui Ralf Rangnick în care a fost de mai multe ori folosit în poziția de număr 8, arătând un nivel de creativitate prea puține exploatat sub comanda lui Solskjaer.

“A fost una din cele mai bune prestații ale sale de când sunt eu aici”, a spus la final Rangnick. “El și Scott McTominay sunt cei mai buni recuperatori de baloane atunci când echipa adversă este în posesie, iar astăzi a arătat multă calitate și pe contraatac și în momentele de tranziție, jucând mingi perfecte cum a fost assistul pentru primul gol al lui Cristiano”.

Cifrele lui Fred confirmă a treia notă din lotul lui Manchester United în acest meci, după Ronaldo și Jadon Sancho: 4/4 driblinguri reușite, 38/44 pase corecte, 4/5 mingi lungi cu destinație exactă, 8 recuperări, 5 dueluri câștigate, 3 ocazii create și un assist. În urma acestei performațe, este inimaginabil cum Fred ar putea lipsi din meciul de Champions League cu Atletico Madrid.