Gabbiadini: “Tottenham, echipa cea mai surprinzătoare. Benitez, antrenorul meu preferat”

Atacantul lui Southampton, Manolo Gabbiadini, a discutat despre experienţa sa din Premier League, la aproape nouă luni de la transferul său de la Napoli

Manolo Gabbiadini, Southampton
20 octombrie 2017

Atacantul italian al celor de la Southampton, Manolo Gabbiadini, a oferit un scurt interviu pentru cotidianul La Gazzetta dello Sport, în care a discutat despre experienţa sa în Premier League, campionat în care evoluează de la începutul anului 2017, când a semnat un contract pe patru ani şi jumătate cu Southampton, după transferul din Serie A, de la Napoli:

Şase goluri marcate în primele două meciuri jucate la nivelul campionatului englez. Însă apoi ce s-a întâmplat?
Manolo Gabbiadini: “Am suferit o accidentare din păcate, într-un moment în care treceam printr-o perioadă bună şi mă adaptasem rapid. Apoi ceva s-a schimbat, am început să jucăm într-o manieră diferită, am fost mai defensivi şi totul a devenit mai greu. Însă sezonul trecut a fost unul important pentru mine.”

De ce ai ales pe Southampton?
Manolo Gabbiadini: “Am avut şi alte variante, dar mi-am dorit să vin să joc în Premier League. Southampton este un oraş confortabil, este aproape de Londra şi de acolo am trei avioane pe zi cu care pot să ajung la Bologna. M-am gândit şi la acest lucru când am ales să vin aici, deoarece îmi place oraşul Bologna, am reuşit primul meu sezon important acolo şi este locul unde am întâlnit-o pe fata care a devenit soţia mea.”

Din ce cauză ai întâmpinat dificultăţi cu Napoli?
Manolo Gabbiadini: “A fost un moment important din cariera mea. Stăteam într-un loc minunat, Posillipo, alături de oameni extraordinari şi de buni prieteni. A fost o onoare pentru mine să joc la Napoli. Au un antrenor foarte bun în persoana lui Sarri, care este unul dintre antrenorii mai preferaţi, alături de Rafa Benitez. Dar m-am înţeles de asemenea foarte bine şi cu Mihajlovic sau Pioli.”

Despre echipa naţională a Italiei ce poţi să ne spui?
Manolo Gabbiadini: “Prezenţa la Campionatul Mondial din 2018 este unul dintre obiectivele mele, tricoul echipei naţionale a reprezentat întotdeauna ceva special pentru mine. Avem 51% şanse să ne calificăm la Campionatul Mondial. Ar fi un dezastru pentru jucătorii din generaţia mea să nu reuşim acest lucru.”

Echipa care te-a surprins cel mai mult din Premier League?
Manolo Gabbiadini: “Tottenham, însă în acest moment Manchester City joacă extraordinar. Pep Guardiola a acceptat unele dintre obiceiurile fotbalului englez, iar rezultatele se văd.”